Jag har en bekant, vi kan kalla honom Peter. Han har sin Xbox 360 flashad. Igår när jag besökte honom satt han och spelade Red Dead Redemption, ett spel som jag väntat på i snart ett år och förbokat sedan länge. Ändå får han ta del av det innan mig, vilket bidrar till en stor dos frustration från min sida. Och visst, det han gör är inte lagligt – I nuläget är det dock svårt att se det då han för fullt sitter och spelar något som jag måste vänta några extra dagar på.

Men jag fick ju också ta del av Red Dead Redemption i ett par timmar. Visst kände jag mig lite smutsig men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Jag valde att starta mitt spel från början och se hur de inledande timmarna såg ut. Och baserat på mina första intryck så är det här spelet precis det jag vill ha, en förfinad öppen värld-upplevelse placerad i en väldigt spännande och intressant tidsepok. Jag gillar också hur Rockstar denna gång gjort det enkelt för spelaren att förflytta sig. Med en enkel vissling får du alltid tillgång till din häst och de ställen du besökt och äger kartan över går sedan att teleportera sig till. Med Nico Bellics förmågor att ringa efter en taxi eller sno en bil i åtanke känns det här som två banbrytande inslag. När jag misslyckas med ett uppdrag får jag dessutom möjlighet att försöka igen, utan ha förlorat något eller med en lång transportsträcka som straff. När jag avslutade min session med att spela Texas Hold ’em i dryga timmen förstod jag snart att det här är ett spel som jag kommer spendera mycket, mycket tid med.

Vilken vecka det här är! ..I alla fall för amerikaner och pirater, som förutom tidig tillgång till Red Dead Redemption också får Super Mario Galaxy 2 den här veckan, långt innan oss lagliga Européer. Tommy Håkansson skrev ett inlägg på bloggen Svampriket.se för ett tag sedan, om hur Nintendo främjar för pirater, och jag kan inte göra annat än att hålla med. Jag har svårt att se logiken bakom dessa beslut, och under större delen av dagen har jag haft det svårt att motivera legala alternativ över huvud taget.

Min moral är skakad av årets förmodligen bästa spel.