1986 släpptes Nintendo Entertainment System här hos oss i lilla Sverige. Närmare bestämt den 1 september. Ungefär 7 månader senare fyllde jag tio år och då började en fin liten tradition för mig. Jag fick (som alla ni som har läst rubriken, redan gissat) då ett NES av min mor och far. Sedan (när jag har fyllt jämt) har det varit en stående present från dem, alltså inte ett NES, men en Nintendo konsol. Vid 20 års ålder fick jag ett N64 och när jag blev 30 ett Wii. Vad jag kommer få när jag fyller 40, återstår att se.

Men tillbaka till min 10 års dag och paketet med stort P!

Detta var innan Bergsala hade förstått storheten med Super Mario Bros, så det spel som följde med konsolen var Ice Climber. Det spelade jag dag ut och dag in, under en lång tid, tills jag äntligen fick råd att köpa ett till spel! Det blev Kung Fu.

Efter det så var det till spel, som mina vecko/födelsedags/jul pengar spenderades på. Och det blev en del.

Tänkte nu för er lista vilka NES-spel jag har ägt och vilka jag har spelat. (Jag räknar inte det som att spela ett spel, om jag bara testat det någon minut i en affär eller liknande. För att ha spelat det, så ska det ha funnits en vilja att klara av det)

Okej då kör vi:

NES spel jag har ägt:
Ice Climber
Kung Fu
Duck Hunt
Punch-Out
Rad Racer
Ice Hockey
Top Gun
Castlevania
Gonnies II
Ikari Warriors
MetalGear
Gun Smoke
Trojan
Ghost ´n Goblins
Super Mario Bros 2
Rush ´n Attack
Cobra Triangle
Track & Field II
Life Force
Double Dribble
Blades Of Steel
Silent Service
Ghostbusters II
Probotector
Gremlins 2: The New Batch
Snake Rattle ´n Roll
Rescue: The Embassy Mission
Robocop
Shadowgate
Super Mario Bros 3

NES spel jag har lånat, hyrt eller spelat hos en vän
Tennis
Exitebike
Golf
Soccer
Mach Rider
Super Mario Bros
Pro Wrestling
Slalom
The Legend Of Zelda
Metroid
Kid Icarus
RC Pro-Am
Zelda II: The Adventure Of Link
Mega Man
Solomon’s Key
Castlevania II: Simon’s Quest
Knight Rider
Teenage Mutant Hero Turtles
Ducktales
Mega Man 2
Double Dragon II: The Revenge
Willow
Mission:Impossible
Chip ´n Dale: Rescue Rangers

Detta innebär att jag har spelat ungefär 1/3 av spelen som släpptes till NES! Obeservera då att jag spelade på mitt NES fram till 1992! De släpptes ju faktiskt spel ända tills 1995.
Så under 6 år spelade jag 54 olika spel, vilket blir ungefär 1 spel i månaden!

Jag kan inte påstå att jag spelar lika mycket spel idag.

När jag tittar på listan över NES spelen och jämför den med vilka Wii och 360 spel jag har eller har spelat, kan jag konstatera att jag nu för tiden, föredrar kvalitet före kvantitet.

En annan sak som jag kom att tänka på, när jag kollade igenom listan med NES spelen, var att den skulle man kunna göra något roligt av!? Och det tänker jag göra.

Jag tänker nämligen här på Svampriket, under en tid framöver lista de 20 bästa NES spelen, enligt mig och mina erfarenheter. Så håll utkik!