Alla ni som har sett min senaste videoblogg har nog förstått att jag känner en viss frustration över att Nintendo har dragit upp svårighetsgraden i Marios senaste äventyr!
Att vara hardcore när det kommer till det här med tv-spel, har alltid varit tufft!
Redan när man som liten grabb gick i småskolan ingav det det lite mer respekt att ha klarat av vissa spel, eller att ha gjort det på kortast tid, eller utan att ha förlorat ett endast liv!

Då fanns det inget som hette achivements eller trophies, men istället kunde man, om man hade lyckats klara av ett spel, dela med sig av de lösenord man samlat på sig under spelets gång, eller berätta om olika tips och trix för att klara av den eller den bossen! På så sätt kunde man ”bevisa” vad man hade åstadkommit!

När jag ser tillbaka på mitt tv-spelsliv, så inser jag att jag inte var en av dem, som på skolgården kunde stoltsera med lösenordet till den sista på banan i Kid Icarus, utan jag var den som fick den nerskriven i sin mattebok!

Visst har jag blivit bättre med åren, att hantera en handkontroll, (har en egen teori om att min fingerfärdighet blev bättre när det kom tjejer in i bilden och pojkrummet, men det är inget som är vetenskapligt bevisat), men är fortfarande tacksam för de spel som erbjuder mig en ärlig chans att klara av dem!

Sen jag skaffat hem, familj och jobb har det blivit ännu viktigare!
Till skillnad från många av er, så har jag väldigt lite tv-spelstid!

Inte på det sätt Ludde vill spela tv-spel!


Jag kan inte sitta i ett dygn och sträckspela ett fantastiskt äventyr, eller fördriva timmar med en svettig handkontroll i min hand för att klara av den sista bossen på den allra svåraste/hardaste/insaneaste/hardcoreigaste graden!

Därför är jag väldigt glad åt att det finns spel som Super Mario Galaxy, Batman – Arkham Asylum, The Legend Of Zelda – Twillight Princess, CoD -Modern Warfare 1 & 2, Dead Space, Gears Of War 1 & 2, Dante’s Inferno och Resident Evil 5 (bl.a) som alla har gett mig underbara timmar och upplevelser!
Men inte allt för många timmar och inte allt för svåra utmaningar heller, så att en upptagen familjefar som jag, även kan få ha roligt, precis som er ungdomar 😉