Och så var det dags för plats fem till ett i listan över de kvinnliga spelkaraktärerna som gör mig lite varm i bröstkorgen. Jag vill ytterligare betona att det här inte är en lista över de sexigaste eller hetaste spelkvinnorna. Visst, sexighet är ett plus, men inget som per automatik vinner dig en plats. Det behövs mer än tandtråd mellan skinkorna, Cammy. Det har gissats på att Samus Aran och Peach skulle vara med, men de platsar faktiskt inte. Jag tycker nämligen inte någon av dem har någon personlighet, vilket är ett viktigt krav. Om man inte pratar och knappt har ett känsloregister alls är man ointressant! Men här är de fem mest åtråvärda kvinnora i spelvärlden.

Placeringar 10 till 6:

10. Kai (Heavenly Sword)

09. Jade (Beyond Good & Evil)

08. Fang (Final Fantasy XIII)

07. Ema Skye (Ace Attorney)

06. GLaDOS (Portal)

05. Lexine Murdoch (Dead Space: Extraction)

Fördelar: Precis som Fang har Lexine en ljuvlig brittisk accent. Men medan Fang är en badgirl som dominerar dig, är Lexine bara en helt vanlig älskande flickvän. Hon är The Girl Next Door, om Next Door är en rymdstation full av missbildade zombiemonster. Lexine är förmodligen listans mest normala kvinna, och det är därmed lite svårt att peka ut precis vad som gör henne så kärvänlig. Hon är helt enkelt väldigt jordnära, söt, kärleksfull och kan vara tuff när det behövs. Sen fick jag ju spana in hennes nakna kropp bakifrån under några sekunder.

Nackdelar: Risken finns att den alldagliga The Girl Next Door tråkar ut mig, och jag inleder en sexuell affär med Fang. Sedan får Lexine reda på det. Hennes söta lilla hjärta brister, och jag kan inte längre se mig själv i spegeln.

 

04. Garnet (Final Fantasy IX)

Fördelar: Hennes kolsvarta hår. Hennes stora, mörka ögon som kan vara lika mycket fyllda av glädje som dränkta i sorg. Garnet går genom hela Final Fantasy IX med konstant förtvivlan och är hela tiden på gränsen till att bryta ihop. Tragedi efter tragedi hopas i en klump på hennes axlar, och hela tiden ställs mer och mer krav på att hon ska upprätthålla sitt ständigt ökande ansvar. Under spelets gång visar Garnet beteenden och symptom som är verkliga för en människa som upplevt trauma och mår väldigt dåligt. Att impulsivt klippa av sig sitt hår och förlora förmågan att tala är inte ovanligt bland deprimerade och traumatiserade människor. Till slut är hon så nära bristningsgränsen, och man vill inget hellre än att krama om henne och försöka trösta.

Nackdelar: Monarki är ju verkligen ingen höjdare. Jag ifrågasätter även hennes klädsmak – orange jumpsuit?

 

03. Tali (Mass Effect)

Fördelar: Mystik är sexigt, och ingen på listan är mer mystisk än Tali. Att andas in vår atmosfärs syre skulle sakta men säkert döda henne. Hon är en väldigt ung kvinna med mycket allvar och ansvar, men även naivitet och sårbarhet när det kommer till relationer. Men låt dig inte luras, för hon är en riktig tuffing. Att hon kan haxa robotar och diverse elektronik innebär också att hon är en tekniknörd,  en kvinna du kan sitta hemma och spela tv-spel med. Hennes folk är Mass Effect-universumets svar på zigenare, vilket får mig att tro att hon är mörkhyad. Och som jag skrev tidigare är jag svag för mörka flickor. Och hennes röst! Vem behöver se hennes ansikte när hon har den där otroligt söta rösten, med den riktigt charmiga brytningen. Får vi se hur hon ser ut i Mass Effect 3? Vill vi ens det? Sen har hon ju förmodligen den här listans snyggaste kropp.

Nackdelar: Vägrar sexa min kvinnliga Shephard, och haxar säkert min Xbox 360 till sin egen förmån. Är kanske aningen för nationalistisk, eller hur jag ska uttrycka det.

 

02. Alyx (Half-Life 2)

Fördelar: Oh, Alyx. Vackra, mörka, uttrycksfulla Alyx. Få spelkaraktärer strålar ut ur skärmen på samma sätt som hon gör. Hennes mimik får mig att smälta, och hennes sinne för dålig humor gör henne bara mer oemotståndlig. När hon tillsammans med Dog gräver fram Gordon Freeman sprudlar hon av mänsklig lycka, och slänger sig kring hans hals. Det är ett litet stort ögonblick. Valve hade dessutom smaken att inte sexualisera henne. Hon visar inte en massa hud, och ingen Solid Snake-aktig mansgris stöter krystat på henne mellan uppdragen. Hon är bara genuint charmig. Än idag är det få spelkaraktärer som nått upp till hennes mänsklighet, och än idag blir jag lite småkär när jag spelar Half-Life 2.

Nackdelar: Dumma nördar som aldrig rört en flicka IRL har moddat fram löjliga nakenmodeller av henne. Det kändes lite som att hitta gamla nakenbilder av sin flickvän på internet. Men det gör egentligen inget. För det är inte den riktiga Alyx på de bilderna. Det är inte min Alyx. Min Alyx sexualiseras inte till ett objekt på det viset.

Och den mest charmiga, söta, busiga, underbara och älskvärda kvinnliga spelkaraktären är…

01. Midna (The Legend of Zelda: Twilight Princess)

Fördelar: Det är svårt att med ord beskriva charmen med Midna. Är det hennes lömska uttryck? Är det hennes stora gula ögon och huggtandsleende? Är det hennes supersöta röst? Eller är det hennes kaxiga attityd som aldrig sviker? Självklart är det allt det där på samma gång! Hon skulle på många sätt mycket väl kunna vara inspirerad av karaktären Puck i Shakespeares ”En midsommarnatts dröm”. Hon är en sprallig varelse som man inte alltid vet var man har.

 

Den oförutsägbara mystiken försvinner aldrig, och det tar tid innan man har känslan av att hon inte skulle offra både dig och sin mor för uppdraget hon tagit på sig. Innan man lär känna henne osar hon av lömsk ondska, men några timmar in i äventyret springer du förtvivlat för hennes liv till tonerna av Midna’s Desperate Hour – en av spelets mest minnesvärda melodier. Hon har mycket gemensamt med många av listans karaktärer, ända från Kais spralliga tokcharm till Talis mystik och Garnets ångestladdade vikt av ansvar på sina axlar. Sällan har ett Zelda-spel sett sådan karaktärsutveckling. Men viktigast av allt är att hon helt enkelt är så otroligt söt och fantastiskt charmig att jag bara smälter varje gång hon ler med sin lilla huggtand och säger något på sitt påhittade språk.

Jag hoppas innerligt att jag får gosa med någon som cosplayar som Midna innan jag dör. Och om det aldrig sker, så kan jag åtminstone vara glad för alla som faktiskt fått det. Hoppas ni uppskattar det lika mycket som ni borde.

Nackdelar: SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! Men alla vet det väl redan nu? I slutet av Twilight Princess förvandlas hon från ett litet gulligt charmtroll med den kaxigt söta attityden, till en grön lång kvinna. Det ska tydligen vara hennes riktiga form, då Zant var den som förvandlade henne till formen hon spenderade spelet som. Men det var inte bara ytan som förvandlades, utan även hennes personlighet. Plötsligt var hon en helt humorlös och djupt seriös prinsessa, vars tomma personlighet bara projicerade nobilitet och seriositet. Visst, hon blev sexigare rent fysiskt. Men om den här listan handlade om sex appeal skulle den se helt annorlunda ut. Och sexighet är ju inte vad man får en crush på. Det lilla busfröet vi alla älskar verkar helt ha försvunnit, och lever endast kvar i våra minnen.