Det är dags igen. Huvudet dunkar, ögonlocken är tunga och helgen är alldeles strax över. Med det sätter jag mig också och skriver en ny lista, denna gång mer förutsägbar än någonsin.

Topp 5 – Förväntningar inför E3

Med bara en dag innan allt E3-dravel drar igång så kryper jag likt alla andra till korset och listar det jag helst av allt vill se. Eftersom jag är en Sony-fanboy blir det mycket fokus på PS3, det får ni leva med.

5. Nintendo fattar galoppen

Kid Icarus. Hoppet är väl egentligen ute – i flera år i rad nu har alla trott att det kommer men varje år har presskonferensen fyllts med en massa annat nonsens. Förutom Pit skulle jag gärna se ett fullblodigt plattformsspel med Donkey Kong i huvudrollen, med mycket lian-svingande och bananer att fånga. Kontentan av allt detta är att jag vill se ett Nintendo som istället för att prata om världsdominerande siffror pratar om spel, spel som vi som streamar konferensen vill spela. För visst är det imponerande att det gått så bra för Nintendo under denna generation och jag fattar också varför man passar på att slå sig för bröstet medan man kan. Men det räcker, nu vill jag se spel som jag och du faktiskt vill spela. Jag vill se nya spel med både nya och gamla hjältar. Låt Miyamoto producera nästa Sonic-spel. Och för guds skull: Skippa Vitality-sensor!

4. Monster Hunter HD

Monster Hunter Tri ser jäkligt bra ut. För att vara ett Wii-spel. Under varje spelande sekund kände jag att den episka och maffiga känslan över hela spelet ändå skulle passa bättre på PS3/360. PSP fick sitt spel, Wii fick sitt. Nu är det dags för det definitiva Monster Hunter-spelet, på en konsol som kan tillföra än mer till den redan imponerande episka känslan. Riktig kontroll, fullskalig högdefinerad grafik och möjlighet till DLC bör vara anledningar nog för att tillslut släppa spelserien lös, förmodligen främst på PS3 då serien har sitt starkaste fotfäste i Japan. Jag skulle i alla fall bli väldigt glad, jag gillar Monster Hunter Tri men chansen finns att jag skulle älska ett Monster Hunter HD.

3. Fler HD-utgåvor av PS2-spel

Vi har sett God of War-collection. Det pratas om en Ico/Shadow of the Colossuss remake. Jag säger kör på, varför inte? När ni ändå är igång kan ni dunka upp Metal Gear Solid 2 och 3 på en bluray också, eller Zone of Enders-spelen, för att kränga ytterligare ex. Sonys val med att plocka bort PS2-kompatibiliteten i sina nya maskiner lämnar en dörr öppen för dessa nyutgåvor. Visst tenderar det att mjölkas till tutten är grå, men samtidigt är det lika ”fel” som att köpa en film på bluray, som du redan äger på dvd. Dessutom finns det tokigt många PS2-spel som behöver nå ut till en större marknad, de behöver lite mer rampljus och tåls att spelas igen. Nyutgåvor ger oss dessutom anledning att tillslut ställa ner de gamla konsolerna i förrådet och ge plats i tv-hyllan, något som ibland är förlösande skönt.

2. David Cage fortsätter bryta ny mark

Och nu menar jag inte att jag vill se Heavy Rain 2. Även om det skulle vara trevligt med mer från det universumet (DLC, någon?) så blir det än mer spännande att se vart David styr skutan härnäst. Det har pratats om romantiska komedier och gud vet jag. Och varför inte, egentligen? Den enda genren som idag innehar humor som främsta ingridiens i ett spel är väl den nyligen återupplivade peka och klicka-genren. Och sedan sitt föregående projekt vet vi också att han kan det där med att göra något nytt. Faktum är att han sedan ovanstående spel har tillräckligt mycket förtroende hos mig för att göra precis vad som helst, så länge det är något nytt och han går in helhjärtat för projektet.

1. Move/Wave Kinect lanseras med spel som vi vill spela

Det här är väl den mest otippade förväntningen jag har, men också den som vore som allra bäst. Om rörelse-kontrollerna är framtiden så har vi nog alla svårt att förutspå hur framtiden kommer se ut, bortom minispelen. De har sin plats, då de är enkla att tillverka, publicera och sedan sälja. Men efter den första vågen hoppas jag dock att vi får se något nytt, något spännande som vi vill engagera oss i på riktigt. Något som inte känns som en gimmick. Ett riktigt spel, med stor budget och engagerande story. Är det då möjligt? Troligen inte, men jävlar vad kul det skulle vara om det blev så. Låt oss hoppas.

Så var det med det. Nu sitter jag likt er alla andra som på nålar inför den stundande veckan. Ha ett trevligt E3, allihop!