Tidigare idag publicerade Hedlund på Radiogamer.se ett inlägg där han uppmanade alla tvspelande tjejer i vårat avlånga land att lämna en kommentar om vad de spelat i sommar. Detta ledde givetvis till en del korkade och ogenomtänkta kommentarer från människor med penis.

Så har det alltid varit och (tyvärr) så kommer det alltid att vara! Det kommer alltid finnas de som inte klarar av att det ena (eller för den delen det andra) könet tar mer plats. En helt idiotfri värld kommer vi aldrig att få uppleva.

Men vi som älskar tv-spel, vi kan göra så att det blir lite bättre!

Kan inte vi bara sluta upp med att kategorisera oss? Varför måste det finnas kill och tjejspelare? Kan vi alla inte bara kallas oss för spelare? Och vara stolta över det?

Det är en hård och orättvis värld där ute, men varför måste vi ta med oss det hårda och orättvisa in till den värld som vi alla älskar? (för den som inte fattar vad jag menar, så pratar jag här om tv-spelens underbara värld)

Kan bli less på, när det ska gnällas på att det inte går att välja det ena eller andra könet på sin karaktär i vissa spel! Kan förstå när det handlar om rollspel som t.ex Dragon Age, där en stor del av spelandet går ut på att skapa och forma sin alldeles egna karaktär, då känns det berättigat, men när det börjar klagas på att det inte gick att spela som tjej i Alan Wake, då har det gått lite för långt.

Och om det ska klagas varför klagas det då inte på de som ”har något att säga till om” i spelsverige? , Nu tänker jag i första hand på tidningen LEVEL, med tanke på att den har tagit kol på alla sina konkurrenter och innehåller många respekterade spelskribenter.  

När de för en tid sedan hade en ”porrig Peach” på sitt omslag, som dessutom dagen till ära hade namnet LEVEL i färgen rosa, var jag säker på att det skull blossa upp en debatt på twitter/spelbloggar runt om i vårt land, men icke. Jag märkte ingenting.

Sen att det valde att ta in Angelica som skribent, efter att hon vunnit (eller var det bara därför?) för åretsspelblogg, och låter henne skriva 1/3 sida om pyssel i varje nummer? Hur jämställdt känns det?

Alltså, jag tror inte att Angelica själv är missnöjd med det, men ni förstår vad jag menar?

Men varför ska vi klaga för, egentligen? Finns väl ingen anledning till att starta ett inbördeskrig om den sak som vi alla älskar och har gemensamt? Jag skulle tycka att det vore jättetrist om det skulle börja ploppa upp spelbloggar/spelforum (hata mig inte nu Monika) som enbart är till för kvinnor?

Och behövs det verkligen? Om det är några som syns och hörs i bloggsfären när det kommer till spelbloggar, så är det väl alla de spelbloggar som drivs av tjejer? Förra året, när Level7 avlslöjade vilka som var nominerade till årets spelblogg, var det (om jag minns rätt) två av dem som drivs av kvinnor, och som vi alla vet var det en av dem som vann. I år är jag säker på att det kommer vara fler ”kvinnliga spelbloggar” som blir nominerade! Någonting annat vore skandal!

De spelbloggar som jag följer slaviskt är skrivna av tjejer (tänker inte avslöja vilka, för då kanske ni får hybris) och jag följer inte dem på grund av att de skrivs av tjejer, utan för att de har något vettigt att säga om det medium jag älskar!