Eftersom jag listade de tio spelkvinnorna som jag Àr lite kÀr i för ett tag sedan, sÄ tÀnkte jag att en liknande lista om spelvÀrldens mÀn borde sammansÀttas. Men dÀr blir det lite problem, eftersom jag Àr ganska heterosexuell. Men bara för att jag inte vill ta pÄ deras snoppar innebÀr det inte att jag inte kan tycka de Àr jÀvligt snygga, charmiga, sexiga eller coola.

Men machomuskelberg som Marcus Fenix och Duke Nukem undanbedes. Det Ă€r mĂ€n man tar en öl med – inte mĂ€n man förförs av. Jag tror vĂ„ra kvinnliga lĂ€sare hĂ„ller med mig. SĂ„ hĂ€r Ă€r listan över spelmĂ€nnen som jag helst hoppar i sĂ€ng med! Eller som jag inte vill hoppa i sĂ€ng med minst, hur du nu vill se pĂ„ saken.


#10 – Ellis (Left 4 Dead 2)


Trots att Ellis levt ett relativt kort liv under relativt ödmjuka och simpla förhÄllanden, sÄ har han alltid nÄgot helt otroligt att berÀtta. Med sin lantliga redneckcharm förser han oss med de mest banala och underhÄllande anekdoterna du nÄgonsin hört. TyvÀrr undrar han förmodligen varför de kvinnliga zombierna försöker Àta honom, i stÀllet för att göra honom en macka.

“I ever tell you about the time my buddy Keith drowned in the Tunnel of Love? You wouldn’t think it could happen ’cause the water’s so shallow, but that’s how it gets you, man. Overconfidence. Keith was with his lady at the time, and he was yellin’ for her to save him, but she didn’t want to get wet.”


#9 – Wesker (Resident Evil)


FĂ„ pĂ„ den hĂ€r listan Ă€r coolare Ă€n Wesker. Han bĂ€r solglasögon, hela tiden. PĂ„ natten. Inomhus. Det Ă€r inte solglasögonen som gör honom cool – det Ă€r han som gör solglasögonen coola. ModekĂ€nsla ĂĄ la Matrix och supermĂ€nskliga förmĂ„gor, men Ă€ven intelligensen att matcha det med.

Wesker Àr mannen som din mamma sa Ät dig att hÄlla dig borta frÄn, men Àven din mamma blir lite vÄt i trosan av honom.

#8 – Godot (Ace Attorney)


Jag kan inte vÀldigt mycket om Godot. Jag bad min flickvÀn skriva nÄgot, men hon ville inte. SÄ jag fÄr skriva vad jag vet. Han Àlskar kaffe, Àr sjÀlvsÀker, poetisk och har en awesome robotmaskgrej.

LÀgg sedan till en kÀklinje som du kan skÀra bröd pÄ, hipsterskÀgg, örhÀngen, felfri klÀdstil och frÀsigt hÄr. Han temperament Àr hetare Àn kaffet som han slÀnger i ansiktet pÄ sina motstÄndare. Hur mÄnga koppar han han? SÄ mÄnga han behöver.

#7 – Oni Link (Majora’s Mask)


Vanliga Link har inget pÄ den hÀr listan att göra. Han Àr anonym, skittrÄkig och egentligen ganska mesig. Dessutom Àr han 10 Är gammal hÀlften av tiden. Visst Àr han lite snygg i Twilight Princess, men lite snygg rÀcker egentligen inte för att platsa pÄ den hÀr listan.

Men nĂ€r han i Majora’s Mask tar pĂ„ sig Fierce Diety Mask, dĂ„ förvandlas han frĂ„n en trĂ„kigt liten pojkspoling till en helt galen supersamurai! Vitt hĂ„r, vita klĂ€der, krigsmĂ„lning och ett enormt jĂ€vla svĂ€rd – Oni Link Ă€r inget att fucka med. Vi mĂ„ste fĂ„ se mer av honom i framtiden, gĂ€rna i ett helt eget spel.

#6 – Vincent Valentine (FFVII)


Vampyrer Àr hett igen, sÀgs det. Som om de nÄgonsin var svala. Men glittriga emovampyrer gÄr fetbord. De ska vara coola, starka, mystiska och oberÀkneliga. Att fÄ Vincent Valentine i FFVII Àr sÄ jÀvla pain in the ass, men totalt vÀrt det för rollspelsvÀrldens kanske coolaste karaktÀr nÄgonsin.

Och som om han inte redan var enormt sexigt cool, sÄ gör hans korta medverkande i Advent Children sÄ att sexigcoolmÀtaren exploderar. Och ja, det Àr pga Vincent som Sephiroth inte Àr med pÄ den hÀr listan.

#5 – Nathan Drake (Uncharted)


Man mÄste vÀl ha med Nathan Drake pÄ en sÄn hÀr lista, för vem kan lÄta bli att charmas av hans pojkaktiga charm och Àventyrliga yttre. Han kvicka humor, och sexuellt antydande kommenterar som aldrig riktigt korsar linjen mellan busigt och opassande.

Solid Snake skulle mycket vÀl kunna ta nÄgra lektioner av Nathan Drake nÀr det kommer till att tala med kvinnor, och kommentera deras utseende utan att lÄta som en pervers ensamvarg som ringer mitt i natten och flÄsar i telefonluren.

#4 – John Marston (Red Dead Redemption)


John Marston Àr en man av den gamla skolan. En man av den gamla skolan, i början av den nya vÀrlden. Han Àr frÄn en tid dÄ mÀn var mÀn, och kvinnor var som mÀn Àr idag. Han Àr en familjefar som bara vill sin familjs bÀsta, och Àr bÄde redo och kapabel att göra vad som krÀvs för att fÄ det sÄ.

Hans utseende vittnar om ett hĂ„rt förflutet, men hans agerande skvallrar om ett hjĂ€rta av guld. John Marston Ă€r verkligen en döende art – den genuint manlige mannen.

#3 – Thane (Mass Effect 2)


FÄ mÀn har en sÄdan nobel och elegant pondus som Thane. Han Àr en tyst mördare som vÀrderar stil bÄde nÀr det kommer till sitt arbete sÄvÀl som sin presentation. Hans röst Àr mörk och han talar med ett lugn som fÄr dig att kÀnna dig trygg i hans nÀrvaro.

Hans sjukdom gör honom sÄrbar, och fÄr honom att vÀrdera livet annorlunda och inte lÄta sig begrÀnsas av vÀntan. Aldrig förr har en grÀshoppa varit sÄ sexig.

#2 – Leon Kennedy (Resident Evil 4)


Leon Kennedy gÄr en extremt svÄr balansgÄng mellan töntig och cool. Ibland Àr han sÄ töntig att han blir cool. Med den blonda Nick Carter-frillan och riktigt krystade punchlines skjuter han sig rakt in i vÄra hjÀrtan.

Hade vi kÀnt samma sak för hans pojkaktiga charm och tvÄlfagra ansikte om han var med i ett sÀmre spel Àn Resident Evil 4? För inte kÀnde vi sÄ hÀr för honom i Resident Evil 2? Leon Kennedy Àr mannen som klistras upp pÄ tonÄrsflickornas vÀggar.

Och nummer ett Ă€r…

#1 – Gordon Freeman (Half-Life)


Smart. Stark. Tyst. Ensam. Gordon Freeman Àr den sanne vardagshjÀlten. Hans vÀlansade hÄr, vÀltrimmade skÀgg och rektangulÀra glasögon vittnar om en prydlig man med rutiner. Han Àr Àrlig, pÄlitlig och trygg. Han mÄ inte vara den du drar hem en lördagskvÀll för ett one night stand, men han Àr den du gifter dig med och bildar familj. Och om nÄgra varelser frÄn andra dimensioner bestÀmmer sig för att fucka med hans fasta vardagsrutiner, dÄ fÄr de smaka kofot.