Eftersom jag listade de tio spelkvinnorna som jag är lite kär i för ett tag sedan, så tänkte jag att en liknande lista om spelvärldens män borde sammansättas. Men där blir det lite problem, eftersom jag är ganska heterosexuell. Men bara för att jag inte vill ta på deras snoppar innebär det inte att jag inte kan tycka de är jävligt snygga, charmiga, sexiga eller coola.

Men machomuskelberg som Marcus Fenix och Duke Nukem undanbedes. Det är män man tar en öl med – inte män man förförs av. Jag tror våra kvinnliga läsare håller med mig. Så här är listan över spelmännen som jag helst hoppar i säng med! Eller som jag inte vill hoppa i säng med minst, hur du nu vill se på saken.


#10 – Ellis (Left 4 Dead 2)


Trots att Ellis levt ett relativt kort liv under relativt ödmjuka och simpla förhållanden, så har han alltid något helt otroligt att berätta. Med sin lantliga redneckcharm förser han oss med de mest banala och underhållande anekdoterna du någonsin hört. Tyvärr undrar han förmodligen varför de kvinnliga zombierna försöker äta honom, i stället för att göra honom en macka.

”I ever tell you about the time my buddy Keith drowned in the Tunnel of Love? You wouldn’t think it could happen ’cause the water’s so shallow, but that’s how it gets you, man. Overconfidence. Keith was with his lady at the time, and he was yellin’ for her to save him, but she didn’t want to get wet.”


#9 – Wesker (Resident Evil)


Få på den här listan är coolare än Wesker. Han bär solglasögon, hela tiden. På natten. Inomhus. Det är inte solglasögonen som gör honom cool – det är han som gör solglasögonen coola. Modekänsla á la Matrix och supermänskliga förmågor, men även intelligensen att matcha det med.

Wesker är mannen som din mamma sa åt dig att hålla dig borta från, men även din mamma blir lite våt i trosan av honom.

#8 – Godot (Ace Attorney)


Jag kan inte väldigt mycket om Godot. Jag bad min flickvän skriva något, men hon ville inte. Så jag får skriva vad jag vet. Han älskar kaffe, är självsäker, poetisk och har en awesome robotmaskgrej.

Lägg sedan till en käklinje som du kan skära bröd på, hipsterskägg, örhängen, felfri klädstil och fräsigt hår. Han temperament är hetare än kaffet som han slänger i ansiktet på sina motståndare. Hur många koppar han han? Så många han behöver.

#7 – Oni Link (Majora’s Mask)


Vanliga Link har inget på den här listan att göra. Han är anonym, skittråkig och egentligen ganska mesig. Dessutom är han 10 år gammal hälften av tiden. Visst är han lite snygg i Twilight Princess, men lite snygg räcker egentligen inte för att platsa på den här listan.

Men när han i Majora’s Mask tar på sig Fierce Diety Mask, då förvandlas han från en tråkigt liten pojkspoling till en helt galen supersamurai! Vitt hår, vita kläder, krigsmålning och ett enormt jävla svärd – Oni Link är inget att fucka med. Vi måste få se mer av honom i framtiden, gärna i ett helt eget spel.

#6 – Vincent Valentine (FFVII)


Vampyrer är hett igen, sägs det. Som om de någonsin var svala. Men glittriga emovampyrer går fetbord. De ska vara coola, starka, mystiska och oberäkneliga. Att få Vincent Valentine i FFVII är så jävla pain in the ass, men totalt värt det för rollspelsvärldens kanske coolaste karaktär någonsin.

Och som om han inte redan var enormt sexigt cool, så gör hans korta medverkande i Advent Children så att sexigcoolmätaren exploderar. Och ja, det är pga Vincent som Sephiroth inte är med på den här listan.

#5 – Nathan Drake (Uncharted)


Man måste väl ha med Nathan Drake på en sån här lista, för vem kan låta bli att charmas av hans pojkaktiga charm och äventyrliga yttre. Han kvicka humor, och sexuellt antydande kommenterar som aldrig riktigt korsar linjen mellan busigt och opassande.

Solid Snake skulle mycket väl kunna ta några lektioner av Nathan Drake när det kommer till att tala med kvinnor, och kommentera deras utseende utan att låta som en pervers ensamvarg som ringer mitt i natten och flåsar i telefonluren.

#4 – John Marston (Red Dead Redemption)


John Marston är en man av den gamla skolan. En man av den gamla skolan, i början av den nya världen. Han är från en tid då män var män, och kvinnor var som män är idag. Han är en familjefar som bara vill sin familjs bästa, och är både redo och kapabel att göra vad som krävs för att få det så.

Hans utseende vittnar om ett hårt förflutet, men hans agerande skvallrar om ett hjärta av guld. John Marston är verkligen en döende art – den genuint manlige mannen.

#3 – Thane (Mass Effect 2)


Få män har en sådan nobel och elegant pondus som Thane. Han är en tyst mördare som värderar stil både när det kommer till sitt arbete såväl som sin presentation. Hans röst är mörk och han talar med ett lugn som får dig att känna dig trygg i hans närvaro.

Hans sjukdom gör honom sårbar, och får honom att värdera livet annorlunda och inte låta sig begränsas av väntan. Aldrig förr har en gräshoppa varit så sexig.

#2 – Leon Kennedy (Resident Evil 4)


Leon Kennedy går en extremt svår balansgång mellan töntig och cool. Ibland är han så töntig att han blir cool. Med den blonda Nick Carter-frillan och riktigt krystade punchlines skjuter han sig rakt in i våra hjärtan.

Hade vi känt samma sak för hans pojkaktiga charm och tvålfagra ansikte om han var med i ett sämre spel än Resident Evil 4? För inte kände vi så här för honom i Resident Evil 2? Leon Kennedy är mannen som klistras upp på tonårsflickornas väggar.

Och nummer ett är…

#1 – Gordon Freeman (Half-Life)


Smart. Stark. Tyst. Ensam. Gordon Freeman är den sanne vardagshjälten. Hans välansade hår, vältrimmade skägg och rektangulära glasögon vittnar om en prydlig man med rutiner. Han är ärlig, pålitlig och trygg. Han må inte vara den du drar hem en lördagskväll för ett one night stand, men han är den du gifter dig med och bildar familj. Och om några varelser från andra dimensioner bestämmer sig för att fucka med hans fasta vardagsrutiner, då får de smaka kofot.