Fredagslistan

Söndagslistan: Cameo-Mario

Det är ingen hemlighet att Nintendos favoritrörmokare älskar att göra gästspel i diverse olika spel, där han personligen egentligen inte har något att göra. Detta är något som jag finner väldigt underhållande och därför tänkte jag nu lista mina fem favoritgästinhopp den tjocke italienaren har gjort genom åren.

5. Sim City (SNES)

Jag ska vara helt ärlig mot er. Jag fann inte denna version av Sim City särskilt underhållande. För mig kommer alltid Amiga-versionen vara den bästa. Men det fanns två sakermed Super Nintendo ditot som gjorde att jag satt och spelade det. Dels var det Bowser som stod för monsterrollen i spelet. Alltså, han var Godzilla! Men sen var det även som så, att när man nådde en befolkningsmängd på 500.000 fick man en staty av allas vår rörmokare att placera ut i sin stad. En stor jävla staty. Skitfräckt!

4. Tetris (Gameboy)

Gameboyversionen är med hästlängder helt klar den bästa versionen. Det kan med stor sannolikhet vara det spel, som jag har spenderat mest tid med, av alla spel jag någonsin har spelat. Det var mitt sällskap på stranden, toaletten, bussen, i bilen, i sängen, överallt där det var möjligt satt jag och spelade Tetris på mitt Gameboy. Man skulle nästan kunna säga att jag hade ett litet beroende. Oftast spelade jag för mig själv, men ibland hände det att jag kopplade ihop mitt Gameboy och spelade Tetris mot en kompis och då dök helt oväntat Mario upp. För när man spelar mot varandra i Tetris, tar den ena spelaren på sig rollen som Mario och den andra, som hans bror Luigi. Tyvärr har jag inte hittat någon bild på detta, så ni får helt enkelt tro mig, eller ännu bättre, spela Tetris på Gameboy mot en kompis och se själva.

3. A Link To The Past (SNES)

För två somrar sedan spelade jag åter igen världens bästa spel, alla kategorier. Detta är något jag har gjort regelbundet under mina år som gamer. Men det var först nu, som jag upptäckte att Mario figurerar även i detta spel. Hans nylle pryder en hel del tavlor i detta spel. Med tanke på att han, tillsammans med Peach och Yoshi, går att se porträtterade även i Ocarina Of Time, kan jag bara dra slutsatsen att Marios äventyr utspelar sig i en tid innan Links äventyr och att han  är något av en legend i Hyrule! Så måste det vara.

2. Piltowings 64 (N64)

Detta är det enda spel på listan som jag själv aldrig har spelat, men jag anser att Marios inhopp här är för bra för att ej uppmärksammas. Här har den lille röda mannen med mustach helt sonika spräng ditt sitt ansikte på Mount Rushmore. Detta finner jag väldigt punkigt gjort. Att Mario, som den italienare han är, har satt sitt ansikte bredvid några av de mest betydelsefulla personer i de Förenta Staternas historia är så förbannat störigt gjort. Mario visar här att han är minst lika viktig för USA och dess historia. I ärlighetens namn känns det hela, mer som något Wario skulle ha fått för sig att göra.

1. Punch Out (NES)

I det bästa spelet till NES, gör Mario kanske sitt mest kända inhopp. Här agerar han domare och han gör det med bravur. Inte under en endaste fight har jag kännt att han på något viss har dömt orättvist. Varje gång han dyker upp i ringen, känner jag en trygghet och vet att även om jag skulle förlora, ser han ändå på mig som en vinnare. Han vet att jag kan bättre och att jag kommer försöka igen och igen. Hela tiden med honom och Doc Louis vid min sida.

T.K.O för denna vecka

Kommentarer

  1. Trazh skriver:

    Riktigt fin lista! 🙂 Hans roll i Punch Out är en värdig vinnare.
    Två personliga favoriter är tavlorna innanför Slottsgårdens fönster i Ocarina of Time och NPC’n Larion i Un’Goro Crater i World of Warcraft.

Skriv en kommentar