Jag vill att det ska vara så genomskinligt som möjligt att jag är ett enormt stort fan av South Park (Bevismaterial 1, Bevismaterial 2). Jag har liksom varit med från början när säsong 1 visades på TV4 (sent på natten, efter Sen kväll med Luuk) och sedan vuxit upp tillsammans med serien. Trey Parker och Matt Stone har alltid lyckats utveckla serien till att kännas aktuell och oförutsägbar och jag har varit, och är fortfarande, en av deras mest hängivna fackelbärare.

Matt och Trey har också låtit det vara ganska genomskinligt att de båda är rätt aktiva gamers. Referenser har haglat och stundtals har hela avsnitt handlat om World of Warcraft, Guitar Hero eller Cartmans jakt på ett Nintendo Wii. Och det har också funnits spel som burit seriens namn. En renodlad cash-in från 1998 där man kastade snöbollar ur förstapersons-vy, en cart-racer här och ett tower defence spel där. Det sistnämnda var faktiskt rätt underhållande men levde knappast upp till seriens namn.

Men nu verkar man ha något på gång. South Park: The Game ska enligt planen släppas under 2012 och utvecklas av självaste Obsidian. Matt och Trey ser över utvecklingen och de har även skrivit handlingen och all dialog, som de också själva spelat in. Samarbetet mellan South Park-studios och Obsidian beskrivs som väldigt nära och inledningsvis gav Matt och Trey utvecklarna 15 års material från serien, tillsammans med direktiv över vilka färger och texturer som passar in. I en intervju med Game Informer nämns en rad referenser, bl.a. Materia-systemet från Final Fantasy 7, stridssystemet från Paper Mario-serien och att man valt att använda Dungeon Siege 3-motorn.

Det som dock får min hjärna att spinna på högvarv är dock att man kommer kunna använda sig av summons i spelet. Brian Boitano, någon? Spelet ska bli ett traditionellt rollspel med en tyst protagonist som man skapar och designar själv, varpå man får hjälp av Cartman själv att välja mellan spelets fem olika klasser; Paladin, Adventurer, Rouge, Wizzard och en femte klass som Cartman väljer åt dig. Jew.

För mig låter det här som en våt dröm. Ett spel av gamers, för gamers och i ett universum jag länge velat besöka under rätt förutsättningar. Visst kan det fortfarande bli kattskitspannkaka av allt men jag är just nu snudd på oändligt peppad, så till den grad att jag faktiskt sätter detta spel på förstaplats över framemotsedda spel under 2012. Före exempelvis GTA V. Det ni.