Recension

Beyond Good & Evil HD – Om att inte vara först!

När jag var yngre, typ en 25 år gammal ungefär, då hade vi en liten grej i min umgängeskrets som gick ut på att vi gav varandra en tjugolapp.
Nu var det inte som så, att vi delade ut tjugor till varandra i tid och otid. Nej, vi gav varandra en tjuga om det råkade vara som så, att man hade haft turen att få ligga med en person, och det sedan visade sig att en vän hade fått gjort det vid ett tidigare tillfälle. Då fick således den som hade varit först, en tjuga!

Pubertalt? Javisst! Men det var så det gick till när Ludde var ung och igår kväll kom jag att tänka på denna företeelse.
Jag låg inte med en person igår, som jag tror har legat med en vän till mig, utan jag spelade ett TV-spel!

Jag spelade Beyond Good & Evil HD och min stund med Jade fick mig osökt att tänka på tjugolappar. Jag vet nämligen om att det är väldigt många av er som har tillbringat tid med Jade, när hon var på tapeten, och även att ni gillade det.

Vet ni en sak? Det gjorde jag också. De 5 timmarna som jag tillbringade tillsammans med Jade och Pey’j på planeten Hillys igår kväll, var som man brukar säga, 5 välspenderade timmar. Nu kanske det är svårt att göra en ordentlig bedömning av ett sådant här spel, efter så kort speltid, men det första intrycket det gjorde på mig var väldigt trevligt.
Spelet har ett otroligt charmigt persongalleri, trevliga pussel och utforskarmoment och en musik som är helt jävla otrolig! Det känns som att varje musikstycke är vald med en sån otrolig omsorg. Inte en enda gång kändes musiken överflödig och onödig, utan den smeker ditt öra och sätter en fantastisk stämning till spelet. När jag körde mitt första “svävar-race” och en underbar hårdrocksmelodi dundrade ut ur högtalarna, kan jag lova att mina mungipor for upp till öronen!

En sak jag har hört om spelet, är att det ska vara väldigt “Zelda-aktigt”, och jag är villig att hålla med om det om man menar att något “Zelda-aktigt” är något som är “The Windwaker-aktigt”
Men som sagt, än så länge har jag bara spelat 5 timmar, och vem vet. När jag är färdig kanske jag kommer tycka som min kollega Tommy, att Beyond Good & Evil är bra. Men inte bra.

Inga kommentarer

 1. AnderssonX skriver:

  Finns en risk att jag är skyldig dig en tjuga Ludde!

 2. Sanna skriver:

  Well. vad kan jag säga. Du är skyldig mig en tjuga. <3

 3. Ludde Lundblad skriver:

  @AnderssonX – En väldigt stor risk 😉

  @Sanna – Do tell :O

 4. AnderssonX skriver:

  @Ludde Jag tänker alltså inte på Jade utan på Henke, men det fattade du väl.

 5. Tommy Håkansson skriver:

  Vi får se vad du säger sen, när Sneak-O-Bonanza och det jävla samlandet sätter igång. 😉

 6. Sanna skriver:

  Ludde: Ja antingen har jag legat med din tjej eller så har jag spelat Beyond Good and Evil för flera år sen. ELLER BÅDE OCH!

 7. Tug Speedman skriver:

  @Ludde:Hahaha.. vänta, vänta vänta nu.. vääääänta nu.
  Detta med rutinen kring tjugorna hände alltså för några år sedan(inte så många).
  VÄNTA(igen)
  …. och det är du som med visst engagemang skrivit ett par jämställdhetskrönikor?
  Skulle du kunna ta 2 min och utveckla dina tankar kring 20-sedelfenomenet och jämställdhet? Gärna om du ser eller inte ser att det finns något motsatsförhållande.
  Om det är män ni alla låg med är ni förlåtna.

 8. Ludde Lundblad skriver:

  @Tug – Innan du börjar agera troll, läs texten ordentligt! Du tar för givet att det handlar om en kill-grej, men det jag skriver är:

  ” en liten grej i min umgängeskrets”
  ” ligga med en person”
  “en vän”

  Sist jag kollade kan en umgängeskrets bestå av tjejer och killar, en person kan vara både tjej och kille och en vän likaså!

 9. Tug Speedman skriver:

  Ja usch, jag är både insinuant och har troligen en alldeles oerhört konservativ och traditionell syn på sex, ser jag.
  Du var 25 år och pubertal. I puberteten är det ett ständigt upptäckande, olika kön, samma kön, ekonomiska ersättningar hit och dit; ett ständigt experimenterande helt enkelt. Jag förstår.

 10. Oskar Källner skriver:

  Det är inte bara bra! Det är SÅ bra! 😉

 11. Oskar Källner skriver:

  Spelet alltså.. 😀

Skriv en kommentar