När jag var yngre, typ en 25 år gammal ungefär, då hade vi en liten grej i min umgängeskrets som gick ut på att vi gav varandra en tjugolapp.
Nu var det inte som så, att vi delade ut tjugor till varandra i tid och otid. Nej, vi gav varandra en tjuga om det råkade vara som så, att man hade haft turen att få ligga med en person, och det sedan visade sig att en vän hade fått gjort det vid ett tidigare tillfälle. Då fick således den som hade varit först, en tjuga!

Pubertalt? Javisst! Men det var så det gick till när Ludde var ung och igår kväll kom jag att tänka på denna företeelse.
Jag låg inte med en person igår, som jag tror har legat med en vän till mig, utan jag spelade ett TV-spel!

Jag spelade Beyond Good & Evil HD och min stund med Jade fick mig osökt att tänka på tjugolappar. Jag vet nämligen om att det är väldigt många av er som har tillbringat tid med Jade, när hon var på tapeten, och även att ni gillade det.

Vet ni en sak? Det gjorde jag också. De 5 timmarna som jag tillbringade tillsammans med Jade och Pey’j på planeten Hillys igår kväll, var som man brukar säga, 5 välspenderade timmar. Nu kanske det är svårt att göra en ordentlig bedömning av ett sådant här spel, efter så kort speltid, men det första intrycket det gjorde på mig var väldigt trevligt.
Spelet har ett otroligt charmigt persongalleri, trevliga pussel och utforskarmoment och en musik som är helt jävla otrolig! Det känns som att varje musikstycke är vald med en sån otrolig omsorg. Inte en enda gång kändes musiken överflödig och onödig, utan den smeker ditt öra och sätter en fantastisk stämning till spelet. När jag körde mitt första ”svävar-race” och en underbar hårdrocksmelodi dundrade ut ur högtalarna, kan jag lova att mina mungipor for upp till öronen!

En sak jag har hört om spelet, är att det ska vara väldigt ”Zelda-aktigt”, och jag är villig att hålla med om det om man menar att något ”Zelda-aktigt” är något som är ”The Windwaker-aktigt”
Men som sagt, än så länge har jag bara spelat 5 timmar, och vem vet. När jag är färdig kanske jag kommer tycka som min kollega Tommy, att Beyond Good & Evil är bra. Men inte bra.