Nu tänkte Tommy och Ludde testa något nytt. Tanken är att vi, den 1:a varje månad skall delge er en sammanfattning över vad vi har spelat månaden som varit. Kortfattat och informativt. Hoppas det faller er i smaken.

TOMMY HAR SPELAT:

Kirby’s Epic Yarn
När jag fick i uppdrag att recensera Kirby’s Epic Yarn i första numret av Laser, lånade Ludde snällt ut sitt amerikanska Wii till mig. Det faktum att spelet varit ute på andra sidan Atlanten i flera månader hade dämpat min hype, och hade det inte varit för att jag kunde låna spelet skulle jag förmodligen aldrig köpt det på eget initiativ. Det krävs stora bollar på Nintendo om de tar för givet att vi tycker spelet är värt ett halvårs väntan utan att vi tappar suget.

Eftersom jag recenserar spelet i Laser tänker jag inte avslöja allt för mycket om vad jag tyckte, men spelets totala presentation är så gott som fläckfri. Tyvärr kände jag att det blev lite för tillbakalutat och slentrianmässigt, med väldigt få sekvenser av egentlig variation. Men det är ett spel man inte kan låta bli att älska. BETYG: Avslöjas i Laser. 😉

Mario Vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem
Jag förstår inte varför man har den där sjukt fula och osympatiska nattfjärilen i stället för Peach i Mario Vs. Donkey Kong-spelen. Nattfjäril är förresten kod för prostituerad, för hon ser verkligen ut som en hora från Brooklyn. En av Joey Tribbianis systrar, kanske. Ja, hon var med i originalet. Men so what? Hon är hemskt designad och passar absolut inte in i Svampriket på något sätt alls! Ersätt henne med Peach. Nu. Snälla.

Men det förstör ju absolut inte ett bra spel. Jag föredrar fortfarande att själv styra Mario genom pusselaktiga plattformsbanor som i GBA-originalet, men blev positivt överraskad över hur tolerant jag var gentemot lemmingskonceptet. Min recension som jag skrev för Spelmedia.se kan ni hitta här. BETYG: 4/5

Darksiders
Det är populärt att säga att spel är som Zelda. ”Okami är som Zelda!” ”Beyond Good & Evil är som Zelda!” ”Kameo är som Zelda!” Alla spel där du har en relativt öppen värld med grottor som innehåller minsta lilla form av problemlösning är som Zelda, tydligen. Men Darksider ÄR verkligen som Zelda! Om Link var Kratos. Typ. Jag är bara i det andra riktiga templet än så länge, så jag ska inte säga för mycket. Men jag ser inte riktigt Zeldas geniala problemlösning där tempel är upplagda som ett enda stort pussel, där rummens pussel bara är små delar av något större som sitter ihop. Flummigt, men erfarna Zelda-spelare kanske förstår.

Det jag verkligen gillar är dock hur man hela tiden stöter in i bossarna under templets gång. Det bygger upp hype. Å andra sidan blir det mindre awesome att väl möta bossen när man redan sett den fem gånger. De första två timmarna i Darksiders fick mig att nästan sluta spela, men jag höll ut. Och mycket riktigt blev det väldigt bra till slut. BETYG: 4/5

LUDDE HAR SPELAT:

Marvel vs Capcom 3
Det är inget att orda om. Detta är ett väldigt kompetent och kul fightingspel, med ett väldigt roligt och varierande karaktärsgalleri. Som jag ser det, finns det bara ett fel med spelet. (Fast det kanske är dumt av mig att skylla på spelet förstås?) För det är väl knappast spelets fel att JAG ÄR SÅ OTROLIGT VÄRDELÖS. Satt en hel kväll och blev förnedrad över Xbox Live. Trodde själv att jag hade förberett mig tillräckligt för att kunna vinna några matcher. Men icke! Don’t blame the game, blame the player!

Nä, istället kommer jag fortsätta spöa mina pojkar här hemma istället. Så jag kan få känna mig lite överlägsen. Fast det är bara en tidsfråga innan de också ger mig storstryk. Mina ”gubbreflexer” är inte mycket att komma med, när väl 9-åringen börjar buttonmasha! BETYG: 3/5

Grimm – Ride Of The Perambulator
Som den småbarnsförälder jag är, anser jag att jag är ganska så duktig på att kontrollera en barnvagn. Således borde Grimm vara ett perfekt spel för mig, eftersom det går ut på att du ska ta kontrollen över en barnvagn, med tillhörande bäbis och se till så att han kommer tillbaka till sin mor. Men det är lättare sagt än gjort, ballonger, tjocka alkholister, fåglar och den elake Mr. Grimm gör alla, allt för att sätta käppar i dina hjul. Spelet har en fantastisk grafisk stil och presentation och är just nu det mest prisvärda (7 kr) du kan ladda ner till din iPhone! BETYG: 4/5

Super Mario World
Som säkert många av er har förstått, är jag numera en stolt ägare av ett Super Nintendo och ett NES igen. Så det har blivit en del retrospelande denna månad. Flera spel har visat sig hålla hög klass fortfarande, men det är ett av spelen som fortfarande har det där lilla extra, som gör att det, fortfarande idag 2011, slår många av mina nya spel på fingrarna. Jag pratar så klart om Super Mario World. Vilket jävla spel det är. Pixelperfektion och spelglädje till 100%  Helt klart det bästa Mariospelet i 2 dimensioner. BETYG: 5/5

Rango
Förra året visade Toy Story 3 att licensspel faktiskt kan vara riktig bra. Detta är en trend som verkar fortsätta nu i år. Nu på fredag är det nämligen premiär för en animerad film vid namn Rango (med Johnny Depp i huvudrollen) och självklart släpps det även ett spel. Och faktum är att detta spel  är inte licenscrap. Missförstå mig inte nu, det är absolut inget Toy Story 3, men ändå riktigt underhållande, Speciellt om du är mellan 4-9 år, som är vad min testpatrull här hemma är.
Rango är en shooter, (man skulle nästan kunna säga en rail-shooter), blandat med plattformsmoment. Det håller en lagom hög svårighetsnivå, så att även min yngsta son har behållning av det. På det hela taget ett lyckat licensspel, som jag starkt kan rekommendera för de yngre spelarna och deras föräldrar. BETYG: 3/5

Bulletstorm
S Å  J Ä V L A  R O L I G T !!!
Om du råkar tillhöra den kategorin av människor som tycker att Bulletstorm verkar vara den värsta tänkbara pubertala/mansgrisiga/skräpaction/skiten som har brännts ner på en skiva, anser jag att du bör tänka om. Ge det en chans. Du kan bli förvånad och istället hitta ett spel fullt med humor och fantastisk action!

Om det idag skulle vara dags att summera spelåret 2011, skulle Bulletstorm placera sig högst upp på min lista, men det återstår att se om jag känner samma kärlek i december. Men nu är nu, så gå och införskaffa dig en kopia av Bulletstorm omedelbums. Annars är du en dicktit! BETYG: 4/5