Månadsresumé

Månadsresumé: Februari

Nu tänkte Tommy och Ludde testa något nytt. Tanken är att vi, den 1:a varje månad skall delge er en sammanfattning över vad vi har spelat månaden som varit. Kortfattat och informativt. Hoppas det faller er i smaken.

TOMMY HAR SPELAT:

Kirby’s Epic Yarn
När jag fick i uppdrag att recensera Kirby’s Epic Yarn i första numret av Laser, lånade Ludde snällt ut sitt amerikanska Wii till mig. Det faktum att spelet varit ute på andra sidan Atlanten i flera månader hade dämpat min hype, och hade det inte varit för att jag kunde låna spelet skulle jag förmodligen aldrig köpt det på eget initiativ. Det krävs stora bollar på Nintendo om de tar för givet att vi tycker spelet är värt ett halvårs väntan utan att vi tappar suget.

Eftersom jag recenserar spelet i Laser tänker jag inte avslöja allt för mycket om vad jag tyckte, men spelets totala presentation är så gott som fläckfri. Tyvärr kände jag att det blev lite för tillbakalutat och slentrianmässigt, med väldigt få sekvenser av egentlig variation. Men det är ett spel man inte kan låta bli att älska. BETYG: Avslöjas i Laser. 😉

Mario Vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem
Jag förstår inte varför man har den där sjukt fula och osympatiska nattfjärilen i stället för Peach i Mario Vs. Donkey Kong-spelen. Nattfjäril är förresten kod för prostituerad, för hon ser verkligen ut som en hora från Brooklyn. En av Joey Tribbianis systrar, kanske. Ja, hon var med i originalet. Men so what? Hon är hemskt designad och passar absolut inte in i Svampriket på något sätt alls! Ersätt henne med Peach. Nu. Snälla.

Men det förstör ju absolut inte ett bra spel. Jag föredrar fortfarande att själv styra Mario genom pusselaktiga plattformsbanor som i GBA-originalet, men blev positivt överraskad över hur tolerant jag var gentemot lemmingskonceptet. Min recension som jag skrev för Spelmedia.se kan ni hitta här. BETYG: 4/5

Darksiders
Det är populärt att säga att spel är som Zelda. ”Okami är som Zelda!” ”Beyond Good & Evil är som Zelda!” ”Kameo är som Zelda!” Alla spel där du har en relativt öppen värld med grottor som innehåller minsta lilla form av problemlösning är som Zelda, tydligen. Men Darksider ÄR verkligen som Zelda! Om Link var Kratos. Typ. Jag är bara i det andra riktiga templet än så länge, så jag ska inte säga för mycket. Men jag ser inte riktigt Zeldas geniala problemlösning där tempel är upplagda som ett enda stort pussel, där rummens pussel bara är små delar av något större som sitter ihop. Flummigt, men erfarna Zelda-spelare kanske förstår.

Det jag verkligen gillar är dock hur man hela tiden stöter in i bossarna under templets gång. Det bygger upp hype. Å andra sidan blir det mindre awesome att väl möta bossen när man redan sett den fem gånger. De första två timmarna i Darksiders fick mig att nästan sluta spela, men jag höll ut. Och mycket riktigt blev det väldigt bra till slut. BETYG: 4/5

LUDDE HAR SPELAT:

Marvel vs Capcom 3
Det är inget att orda om. Detta är ett väldigt kompetent och kul fightingspel, med ett väldigt roligt och varierande karaktärsgalleri. Som jag ser det, finns det bara ett fel med spelet. (Fast det kanske är dumt av mig att skylla på spelet förstås?) För det är väl knappast spelets fel att JAG ÄR SÅ OTROLIGT VÄRDELÖS. Satt en hel kväll och blev förnedrad över Xbox Live. Trodde själv att jag hade förberett mig tillräckligt för att kunna vinna några matcher. Men icke! Don’t blame the game, blame the player!

Nä, istället kommer jag fortsätta spöa mina pojkar här hemma istället. Så jag kan få känna mig lite överlägsen. Fast det är bara en tidsfråga innan de också ger mig storstryk. Mina “gubbreflexer” är inte mycket att komma med, när väl 9-åringen börjar buttonmasha! BETYG: 3/5

Grimm – Ride Of The Perambulator
Som den småbarnsförälder jag är, anser jag att jag är ganska så duktig på att kontrollera en barnvagn. Således borde Grimm vara ett perfekt spel för mig, eftersom det går ut på att du ska ta kontrollen över en barnvagn, med tillhörande bäbis och se till så att han kommer tillbaka till sin mor. Men det är lättare sagt än gjort, ballonger, tjocka alkholister, fåglar och den elake Mr. Grimm gör alla, allt för att sätta käppar i dina hjul. Spelet har en fantastisk grafisk stil och presentation och är just nu det mest prisvärda (7 kr) du kan ladda ner till din iPhone! BETYG: 4/5

Super Mario World
Som säkert många av er har förstått, är jag numera en stolt ägare av ett Super Nintendo och ett NES igen. Så det har blivit en del retrospelande denna månad. Flera spel har visat sig hålla hög klass fortfarande, men det är ett av spelen som fortfarande har det där lilla extra, som gör att det, fortfarande idag 2011, slår många av mina nya spel på fingrarna. Jag pratar så klart om Super Mario World. Vilket jävla spel det är. Pixelperfektion och spelglädje till 100%  Helt klart det bästa Mariospelet i 2 dimensioner. BETYG: 5/5

Rango
Förra året visade Toy Story 3 att licensspel faktiskt kan vara riktig bra. Detta är en trend som verkar fortsätta nu i år. Nu på fredag är det nämligen premiär för en animerad film vid namn Rango (med Johnny Depp i huvudrollen) och självklart släpps det även ett spel. Och faktum är att detta spel  är inte licenscrap. Missförstå mig inte nu, det är absolut inget Toy Story 3, men ändå riktigt underhållande, Speciellt om du är mellan 4-9 år, som är vad min testpatrull här hemma är.
Rango är en shooter, (man skulle nästan kunna säga en rail-shooter), blandat med plattformsmoment. Det håller en lagom hög svårighetsnivå, så att även min yngsta son har behållning av det. På det hela taget ett lyckat licensspel, som jag starkt kan rekommendera för de yngre spelarna och deras föräldrar. BETYG: 3/5

Bulletstorm
S Å  J Ä V L A  R O L I G T !!!
Om du råkar tillhöra den kategorin av människor som tycker att Bulletstorm verkar vara den värsta tänkbara pubertala/mansgrisiga/skräpaction/skiten som har brännts ner på en skiva, anser jag att du bör tänka om. Ge det en chans. Du kan bli förvånad och istället hitta ett spel fullt med humor och fantastisk action!

Om det idag skulle vara dags att summera spelåret 2011, skulle Bulletstorm placera sig högst upp på min lista, men det återstår att se om jag känner samma kärlek i december. Men nu är nu, så gå och införskaffa dig en kopia av Bulletstorm omedelbums. Annars är du en dicktit! BETYG: 4/5

Inga kommentarer

 1. Tobbe Borg skriver:

  Kul initiativ! Me like it.

  Helt off topic fråga, men finns Super Mario World till VC? Och vart kan man kolla vad som finns till VC? Har spenderat några timmar med snes-emu på laptoppen och tänkte att det är dags att go legal. Dessutom är det tydligen ett nytt Zelda på gång, så det är verkligen dags att köpa ett Wii känner jag.

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Super Mario World finns, och sånt kan man kika på här: http://vc.nintendolife.com/games

 3. Holmberg skriver:

  Gillar upplägget med sammanfattning.

  Ang Darksiders så tyckte jag det blev mer o mer rännandes över kartan för att försöka låsa upp vägen till nya rum så men jag är bara 10 h in än så har inte helt facit 🙂

 4. Lunandrez skriver:

  Absolut kul att kunna läsa om vad ni spelat under månaden!

  Kul att se att fler spelar igenom Darksiders, allt för många som missade det under det gångna året, mycket på grund av att det var ganska hektiskt med spelsläppen i början av 2010 antar jag. Riktigt bra spel.

  Marvel vs Capcom 3 tycker jag är för obalanserat jämfört med t.ex. Super Street Fighter IV så därför kommer det aldrig på tanken att sätta mig och spela det i och med att jag hade ägnat mig åt att köra det online i så fall (enda poängen med fighting-spel när man inte lirar med någon polare). Blir redan tillräckligt frustrerad av SSFIV, vill inte tänja på gränserna i onödan. 😛

  Sedan är jag sjukt pepp på att få spela mer av Bulletstorm, tyckte om demot och tror nog att jag skulle tycka om det nästan lika bra som du Ludde! Det är nog bra pepp inför Gears of War 3 om inget annat.

 5. Tobbe Borg skriver:

  Jag fick tydligen någon Epic Edition av Bulletstorm, med en GoW3-beta-grej-i-moj. Någon som vet när “betan” släpps?

 6. Ludde Lundblad skriver:

  @Tobbe – April 🙂

 7. Tuve skriver:

  Gilla!

  Jag har testat och spelat:

  Red Dead Redemtion
  Phantom Hourglass
  Fable 3
  Nya Pacman

  Like them all!

 8. Tommy Håkansson skriver:

  Pacman Championship Edition DX (eller vad fan det heter) köpte jag igår. Vem kan låta bli för bara 400 poäng? Trots att jag inte gillade demot. För 40kr köper jag precis vad som helst.

 9. aidsbrain skriver:

  Påminner om Hurvilo/Benny Gaming Monthly vilket är en av mina favoritbloggserier evar. Bra initiativ!

 10. Niklas (Kraid) skriver:

  I februari körde jag:

  Magicka
  Stacking
  Two Worlds 2
  Fable 2
  Bulletstorm

  Inte helt klar med de flesta, men ändå. Kul artikelserie, faktum är att Henke började på något liknande på Kraid i går, fast mer med fokus på ett spel.

  Keep it up!

 11. Tommy Håkansson skriver:

  aidsbrain:
  Det är precis från Benny vi stulit idén. ;D

 12. metalslime skriver:

  Varför hatar ni ps3!?

  Ok, Darksiders & Bulletstorm finns väl iofs kanske även till ps3… 😛

 13. Tommy Håkansson skriver:

  Äger ingen PS3. Ingen PC heller.
  Men kommer med stor sannolikhet att köpa en PS3 i år.

 14. Ludde Lundblad skriver:

  @Metalslime – Samma här. Äger ingen PS3. Man får helt enkelt prioritera när man måste köpa barnmat också 😉

 15. AnderssonX skriver:

  Härlig skara med spel där grabbar! 🙂
  Har också planerat att införskaffa Darksiders vid tillfälle, det är ju nästan gratis nu och verkar vara ett riktigt bra spel.

 16. Tommy Håkansson skriver:

  Darksiders är förmodligen förra årets konsolspel som ger dig mest med kvalitativ speltid för pengarna. Mest prisvärt, helt enkelt.

 17. Arvid skriver:

  Darksiders gillar jag. Har dock inte spelat klart det än. Måste ta mig i kragen (inte spelat spel sen julledigheten…). Men jag instämmer i rekommendationerna av det.

  Kirbys Epic Yarn står nog härnäst på listan över spel att införskaffa och lägga i den ständigt växande högen av ospelade spel

 18. Tobbe Borg skriver:

  Kommer jag att läsa om Dragon Age 2 på nästa månads resumé? Har förhandsbokat och får mitt ex. på torsdag, är riktigt sugen. Gillade ettan skarpt.

  Kommer ni skriva något om det?

 19. Tommy Håkansson skriver:

  Vi kommer absolut skriva om Dragon Age 2. Recensionsexet damp faktiskt ner i Luddes brevlåda i dag. Det blir nog inte bara med i nästa månads resumé, utan får förmodligen en självstående recension också.

Skriv en kommentar