Nyligen släppte UbiSoft en trailer för sitt nya partyspel We Dare. Trailern innehåller medvetet en hel del sexuella antydningar. Beskyddare av allt som är rätt och anständigt har nu tagit upp kampen mot spelet som rekommenderas från 12 år, och kritiserar det ungefär såhär:

”Jag har en 13-årig dotter och om jag visste att hon spelade sånt här sexuellt laddat med pojkar skulle jag bli upprörd.”

“Det uppmuntrar till sex mellan minderåringar.”

”Det här är ingenting som ungdomar ska behöva utsättas för.”

”Det här är oacceptabelt.”

“Det är inte konstigt att vi har dom här problemen med osäkert sex och sex mellan minderåriga när barn kan komma åt någonting sådant här.”

”Spelet kan urarta i sexuella trakasserier och våldtäkt.”

Usch! Tänk om det här spelet får hormonstinna pubertetsmonster att upptäcka det motsatta könet! Tänk om de upptäcker den sexuella spänningen och glädjen i att ha sitt ansikte en decimeter från en annans ansikte utan att nudda varandra, eller den eggande känslan i att slå någon lite lätt ovanför svanskotan!

Spelet är en inkörsport till tyngre aktiviteter som ingen 12-åring borde utsättas för. Saker som att dansa tryckare. Snurra flaskan. Sanning eller konsekvens. Eller ryska posten. Sånt som ungdomar i puberteten aldrig någonsin gjort innan såna här spel kom!

Steget från sanning eller konsekvens till våldtäkt är som vi alla vet nästan obefintligt!