Gångerna jag dömt ut mobilspel och bärbara spel generellt är oräkneliga. Även om jag uppskattat många spel inom dessa kategorier så har jag ofta snabbt tröttnat och istället lyft blicken mot min tv. När jag under hösten köpte en Android-telefon så var det inte heller för att primärt spela på den, utanför alla andra godsaker som man numera kan göra med sina telefoner.

Jag hörde dock länge ett evigt tjat om Game Dev Story från min vän Tobias (@belajjal på Twitter). Men min vana trogen så gjorde jag ingen stor grej av det, just då fanns spelet dessutom bara på AppStore, och den tidigare så stora snackisen Angry Birds tröttnade jag snabbt på.

Månader senare släpps också spelet på Android Market, och i fredags, under slötimmarna på jobbet, testade spelet för första gången. Och det gick sinnessjukt snabbt att fastna i det, till min stora förvåning. Slötimmarna försvann i ett rasande tempo, telefonens batteri likaså och jag började snabbt förstå varför Tobias pushat så hårt för spelet. Det enda negativa var egentligen att spelet också snodde åt sig åtskilliga timmar av min natt där jag normalt sett skulle ha sovit för att vara redo för arbetspasset dagen efter. Istället fick jag masa mig till jobbet likt en Zombie, för att sedan sitta och längta till nästa toabesök.

Jag behöver inte skriva hur bra spelet är eller vad det går ut på. Det jag vill förmedla är kort och gott att jag är tokfast i ett spel på en plattform som jag gång på gång har dömt ut. Någon är alltid den första, eller så är det undantaget som bekräftar regeln. I vilket fall som helst så vill jag tacka Tobias för tipset, ditt tjat var minst sagt rättfärdigat.

Nu behöver jag bara hitta bättre batterier åt min HTC Legend..