Krönika

Ett universum lite för långt bort

Himlen är blå. Påvens röv är vattentät. Jag älskar Mega Man.

Det kallas självklarheter.

Mega Man Universe var ändå ett rätt intressant projekt, så det är med ett tungt huvud som jag nu reflekterar över att projektet dödsförklarats. Visst, det såg minst lika konstigt som intressant ut, och när Inafune själv inte längre jobbar under Capcoms tak så kan man ju knappast kalla det för en uppseendeväckande nyhet. Men ändå. Det är Mega Man.

Vart den blå bombaren ska ta vägen nu är en rätt intressant frågeställning. Med Mega Man 9 gjorde man honom aktuell igen. Men i Mega Man 10 kändes det lite som att Capcom återigen tappade bollen. Just därför är det superviktigt att nästa reinkarnation av min barndomshjälte blir något nytt, något roligt och troget. I Retroresans specialare pratade vi lite runt ämnet och konstaterade att en nystart av X-serien ändå vore rätt roligt.

Men jag hade också, trots allt, förhoppningar på Universe. Det var rätt svårt att via de trailers vi fick se utröna vad spelet i grunden handlade om. I bästa fall hade det blivit ett LittleBigPlanet i blå kostym, med möjligheter att bygga egna banor och med ett brett karaktärsgalleri. Men den ökända japanska konstigheten hade också kunnat förstöra för ett sådant upplägg och troligtvis är det också just denna konstighet, kombinerat med Inafunes avhopp som bidrog till att projektet kastades i soporna.

Hur skulle ni vilja att nästa reinkarnation av Mega Man ser ut? Lämna en kommentar och reflektera.

Kommentarer

 1. SpeLinnea skriver:

  Mega Man har verkligen haft sina ups and downs. Tyckte det var skitroligt att han kom tillbaka i sin originalform i MM9. Sen så frågar man ju sig om det är den enda formen han ska få “finnas” i. För Super Mario t.ex har ju gått en en väg med 2d-formen kvar med New SMB-serien. Och har en 3D-variant med Galaxy och dess föregångare. Skulle ett MegaMan nånsin fungera i 3D, och i såna fall hur skulle man lösa det? Det är svårt..

  • Anders Brunlöf skriver:

   Det är ett svårt hopp, in i 3D, men jag tror det skulle fungera om man gjorde ett helhjärtat försök. Precis som i fallet Mario så måste man ju ändra på vissa uppsatta regler för vad Mega Man kan och inte kan.

   Men jag hoppas att vi får se mycket mer från den lilla blå.

 2. Shotgun Facelift skriver:

  Som MM-fanatiker skulle jag inte ha något emot ett standard MM11, i samma stil som 9. Samma gameplay, nya innovativa bossar och banor. Det är fan allt som krävs. Älskar verkligen MM i MM2-style. Spelperfektion.
  Så länge de rycker upp sig från musikfiaskot i 10 så funkar det. Visst, några låtar var _riktigt_ bra, men de flesta var ganska slätstrukna imo. Men att köra vidare “vanilla”-megaman i samma stil och samtidigt starta en ny 3D-megaman eller reboota X-serien vore ju nice.

Skriv en kommentar