Himlen är blå. Påvens röv är vattentät. Jag älskar Mega Man.

Det kallas självklarheter.

Mega Man Universe var ändå ett rätt intressant projekt, så det är med ett tungt huvud som jag nu reflekterar över att projektet dödsförklarats. Visst, det såg minst lika konstigt som intressant ut, och när Inafune själv inte längre jobbar under Capcoms tak så kan man ju knappast kalla det för en uppseendeväckande nyhet. Men ändå. Det är Mega Man.

Vart den blå bombaren ska ta vägen nu är en rätt intressant frågeställning. Med Mega Man 9 gjorde man honom aktuell igen. Men i Mega Man 10 kändes det lite som att Capcom återigen tappade bollen. Just därför är det superviktigt att nästa reinkarnation av min barndomshjälte blir något nytt, något roligt och troget. I Retroresans specialare pratade vi lite runt ämnet och konstaterade att en nystart av X-serien ändå vore rätt roligt.

Men jag hade också, trots allt, förhoppningar på Universe. Det var rätt svårt att via de trailers vi fick se utröna vad spelet i grunden handlade om. I bästa fall hade det blivit ett LittleBigPlanet i blå kostym, med möjligheter att bygga egna banor och med ett brett karaktärsgalleri. Men den ökända japanska konstigheten hade också kunnat förstöra för ett sådant upplägg och troligtvis är det också just denna konstighet, kombinerat med Inafunes avhopp som bidrog till att projektet kastades i soporna.

Hur skulle ni vilja att nästa reinkarnation av Mega Man ser ut? Lämna en kommentar och reflektera.