Jag har snackat en del skit om Microsoft och deras Xbox Live just för att man måste betala för att få ta del av den ”totala” upplevelsen. Med detta i åtanke är det nu rätt ironiskt att jag tecknat en årsprenumeration av Playstation Plus, som i slutändan är i stort sett samma sak som guldmedlemskap på Live. Som storkonsument av Playstation Store har jag dock övervägt detta beslut länge, eftersom jag köper en hel del material där varje månad. Men som för så många andra så har det varit lite svårt att rättfärdiga den rätt höga prislappen.

Detta var dock innan nyheten om att PS+ medlemmar får tillgång till en tidig kod/beta av inFAMOUS 2 nådde mig. Det var den avgörande faktorn för min del. inFAMOUS är för mig ett av de spel som står sig som mest unikt under denna generation och jag hoppas innerligt på att även del två kan underhålla mig under många varma sommarnätter. Betan kommer ge mig en liten vink i hur spelet kommer vara och förhoppningsvis också stilla min abstinens en aning.

Hur tjänsten som stort står sig i det långa loppet återstår att se, men det var faktiskt förvånansvärt mycket material som jag ändå ville ha, när jag väl hade betalat. Allt från teman och bakgrunder till små minis och retrospel föll mig i smaken och min nedladdningslista blev snabbt rätt full.  Sen gör det ju absolut ingenting att man nu kan ladda upp sina sparfiler i molnet och därmed alltid ha tillgång till dem. Det är ju lätt att vara efterklok.

Givetvis hoppas jag på fler fördelar senare under året. Jag är inte redo att rekommendera tjänsten till andra intresserade ännu, men mitt första intryck är ändå oväntat positivt.