När jag för nästan ett år sedan skrev min önskelista inför E3 2010 fanns ev hd-version av Monster Hunter till PS3 med som en av punkterna. Under E3 fick jag inte min önskan uppfylld, och inte heller under det året. Men nu i dagarna har det bekräftats att vi PS3-ägare faktiskt kommer få ta del av monsterjagandet också, då Sony planerar att lansera många av sina PSP-hits även till PS3, där Monster Hunter blir den första.

Spelen kommer under samlingsnamnet PSP Remaster och om konceptet funnits på ritbordet länge, eller om det kommer som resultat av Sonys nya kamp med att vända negativ publicitet, kan vi bara sia om. Det gör mig i alla fall till en glad spelare, för även om jag äger en PSP och har spelat en hel del på den så är det många spel som jag hellre spelat med en riktig kontroll, på en riktig tv.  Det låter kanske lite fjantigt, men många av spelen på PSP har lidit av det faktum att de skulle gjort sig bättre på en stationär konsol.

Jag sitter givetvis och hoppas på både God of War och Metal Gear-spelen, och jag är nog inte heller ensam om det. Samtidigt kommer jag knappast gnälla över Monster Hunter 3rd som jag har varit sugen på att sätta tänderna i väldigt länge – 5 miljoner japaner kan väl knappast ha fel?