Juli månad sägs vara en ganska lugn spelmånad. Men när man jobbar med Sveriges bästa spelsajt så är det aldrig en lugn stund. Sover man lite för länge så kan man nästa garantera att en pratglad Ludde ringer upp och fyller huvudet med nya idéer och utmaningar. Och när dessutom Summer of Arcade nu har dragit igång på allvar så finns det definitivt saker att göra under de varma eftermiddagarna.

Som vi redan meddelat så är strukturen på månadssummeringen lite annorlunda denna gång. Vi provar lite nya saker, uppskattas det så kanske det också fastnar till nästa månad.

Först ut frågar vi skägget från Malmö, också känd som Samson Wiklund, vad han har spelat, när han inte brottats med danskar och danskan.

Bastion

[betyg:5]Supergiant Games debut är ett actionorienterat äventyrsspel med stilistisk tecknad grafik och stort fokus på utrustning och anpassning. Världen och berättelsen serveras som ett jämntjockt disigt töcken som lindar dig i rejäla sammetsgardiner av bakgrund och detaljer. Det finns ett vidunderligt djup i systemet och det som inleds som en knapphamrande Dark Allianceklon ersätts successivt mot mer strategi. Bastion är fantastiskt och för mig är det en klar kandidat som ett av årets bästa spel.

Riktar vi sedan blicken mot Borås hamnar vi hemma hos Anders Brunlöf, som sitter med regissörshatten på och skissar på nya videos att imponera med.

DiRT 3

[betyg:4]När racing görs så bra som i DiRT 3 så är det både insvepande, nervkittlande och beroendeframkallande. Codemasters verkar ha hittat den perfekta formeln och balanserar arkad-känslan med realism på ett nästan arrogant sätt. Detta är dock till spelarens stora fördel, då det sällan finns en tråkig stund tillsammans med DiRT 3.

Puzzle Dimension

[betyg:2]Med tanke på hur min recension av spelet såg ut är det nu svårt att hålla sig innanför ramarna. Det finns bara så mycket att säga om denna typ av pusselspel; Är det bra? Ja. Är det kul? Ibland. Är det frustrerande? Ibland. Kommer du spela det igen? Nja.

Turen går sedan vidare mot Gävle och Ludde Lundblad, som förutom att klä sig i kvinnounderkläder och kliat sig på pungen också hunnit spela en del.

Harry Potter and the Deathly Hallows pt. 2

[betyg:1]Harry är en trollkarl. En trollkarls viktigaste ägodel är en trollstav. Orden trollkarl och trollstav börjar båda på bokstaven T. Således tänkte jag med hjälp av bokstaven T förklara vad jag tycker om detta spel. Trist, tråkigt, trasigt, taffligt, tröttsamt, tidsslöseri, tafatt!

Cars 2 – The videogame

[betyg:3]Ibland är det extra roligt att vara förälder tll barn som är tokiga i TV-spel. Jag pratar såklart om när det för en gångs skull släpps ett spel som är riktat till en yngre publik, som faktiskt är spelbart och till råga på allt är ett licensspel. Cars 2 – The Videogame är ett sådant spel. Det är inte helt oväntat ett racingspel, i Mario-kart anda som erbjuder många roliga race för hela familjen.

Call Of Juarez: The Cartel

[betyg:2]En videorecension på detta spel är under produktion, så utan att avslöja för mycket om vad jag tycker om spelet i fråga, kan jag säga som så här. Inte bra. Och varför har de lagt ner mest krut på att få kvinnornas bröst att se realistiska ut?

Sist ut för nu har vi då Tommy Håkansson, mannen som retade upp halva Internet med sina texter. När han inte planerat illdåd har han också spelat.

Bastion

[betyg:5]Melankolisk western. Aukustiska indiegitarrer vars melodier doftar Radiohead och Norah Jones. Sin City möter Seiken Densetsu. Hoppfull beslutångest blandat med cynisk nihilism i de undersköna pastellspillrorna av en värld. Skräddarsydda strategier. Årets överlägset bästa soundtrack.

From Dust

[betyg:2]Som det kanske framgick i min recension är From Dust något av en besvikelse för mig. Det är ett spel som gör mycket fel, men som ändå gör tillräckligt mycket rätt för att ändå få godkänt. Men när jag tänker på hur lätt det hade kunnat vara ett fantastiskt spel…

Det var allt för denna månad kära besökare. Härmed har nya Svampriket överlevt en komplett månad. Nu siktar vi på att göra augusti ännu bättre!