Övrigt

Veckans speltriss: Blek

Veckans speltriss är en bloggserie skapad av EmmyZ. För mer info, besök hennes blogg.

Helt plötsligt är vi många som gör denna spelsajt på en och samma gång, vilket innebär att vi måste samsas om en hel del. I fallet med speltrissen kommer vi turas om, där jag får vara först ut när temat är “Blek”.

Jag valde faktiskt att omtolka tre annars färr färgrika bilder, eftersom blekt och sepia faktiskt är rätt snyggt.


Kommentarer

 1. Jävligt fin tolkning!
  Sepia är helt klart snyggt och underskattat.

 2. Snyggt! Jag använde nästan Sepia in absurdum på bilder av dottern ett tag, så nu måste jag färga mig lite igen 😀 Men Det var speciellt kul att se Sepia på just Braid som annars är sjukt färgglatt!

 3. Nidde Nedelius skriver:

  Som fotograf måste säga att det smakar bittert att något är “snyggt” bara för att det är ett sepian-filter över det. Samma sak med dessa auto-artistiska photo-appar på mobiltelefoner, men det är nog bara jag som gnäller över att riktigt arbete inte har samma värde längre.

  Also: Vilken version av Braid är det där? Så ser inte mitt Braid ut.

 4. Anders Brunlöf skriver:

  Nidde: Jag tror inte du bör betrakta dessa bilder som foton, eftersom de inte är det. Men jag förstår din poäng 😉

  Bilderna är alla googlade från början, så jag vet inte vilken version det är.

 5. Ercarret skriver:

  Foton eller bilder blir inte *bättre* (eller snyggare) om de tas i/görs om till sepia (speciellt inte om de är riktigt bra i originalform), men det kan vara ett intressant sätt att göra om existerande bilder. Som nu. Jag tycker att speciellt Braid- och Mario-bilden blev riktigt bra i sepia. Street Fighter har jag ingen direkt anknytning till, så där är det mera “jaha, en bild i sepia” än de övrigas “coolt, färgglada miljöer som har tonats ned till sepia”.

  Men ballt grepp, att tolka “blek” på det sättet. Det blev riktigt bra.

 6. Ina skriver:

  Intressant grepp där Brunlöf. Jag gillar’t!

  Nidde Nedelius: Tror inte det handlar om att de automatiskt blir snygga, utan att de blir annorlunda och ses på ett helt annat sätt. Andra saker sticker ut när inga färger “stör” osv.
  Som en frekvent användare av en fotoapp vill jag säga att ett mobilfoto med udda “filter” i en sådan app aldrig kan ersätta snyggt tagna bilder som inte manipulerats. Jag använder dessa filter för att min mobilkamera tar bilder i rätt så kass kvalitet och jag föredrar att göra dem mer annorlunda då.

 7. Lania skriver:

  Vackert! 😀 Bilderna är riktigt fina.

Skriv en kommentar