Retroresan

Räddningsuppdraget

Anders dator har gått bet! Med ett sådant missöda skulle de flesta välja att ställa in veckans avsnitt med Rescue: The Embassy Mission, men med hjälp av Ludde Lundblad lyckas Samson ordna fram ett avsnitt i alla fall. Vi pratar också lite om Gamex och våra sagolika intryck därifrån,

Musik

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  Ingen sagostund? Sucks 🙁
  Tur att sköna Ludde alltid finns till hands och rädda dagen iallafall! 😀

 2. Markus Persson skriver:

  Trainspotters är från Umeå, men de sjunger på engelska. Ni kanske menade att de även ska sjunga med norrländsk dialekt?

 3. Markus Persson skriver:

  Calskrove, en känd pizza från Tre Kronor i Skellefteå. Har själv aldrig ätit den, men det är pizzan Calzone + ett skrovmål (hamburgare med bröd och pommes) inuti. Hittade ett youtube-klipp: http://www.youtube.com/watch?v=FuBMS-GG44Y

 4. Quid skriver:

  Jag kommer själv ihåg det här spelet från när jag var liten, men då reflekterade jag aldrig över hur kort det faktiskt var. Hade jag köpt detta spelet idag till fullpris så hade blivit grymt besviken 🙂

  Bra avsnitt annars, Ludde gjorde ett bra jobb som Anders!

 5. ReDead skriver:

  Lite tråkigt med så kort avsnitt och ingen Anders. :/ Men Ludde gjorde ett bra jobb och det vart bra ändå måste jag säga!

  Ska förresten berömma er för ert jobb på Gamex! Var riktigt roligt att se alla filmer ni lade upp! 😀

 6. Mats"El_Kebabo"Holmkvist skriver:

  imorrn får Samson och Ludde följa med mig ut på sjön, måste ju bli en bra kombo då jag fiskar med ambassadeur rulle med tanke på spelets namn…

 7. Mats"El_Kebabo"Holmkvist skriver:

  det sket sig med fisket biljäveln ville inte starta…..

 8. BG skriver:

  Idag har jag suttit i en buss i 7 timmar och lyssnat på Retroresan. Hade hoppats på en extra timme sagostund för att sysselsätta mig, så lite besviken är jag. Samtidigt är jag galet tacksam att det ändå vart ett avsnitt. Det är aldrig fel att få höra Luddes ljuva stämma.

  Ett trevligt avsnitt var det iaf. Förvånansvärt bra faktiskt, all things considered. Riktigt snygg räddning, killar! 😀

 9. Arvid skriver:

  Jag spelade detta spel när jag var liten och min bor hade lånat det. Jag fattade ingenting och tyckte det var jättedåligt. Och det är den bild jag har med mig av det. Mitt starkaste minne av spelet är att jag körde igenom det, hittade ingen gisslan, körde igenom och hittade gisslan och jag undrade vafan som pågick. Jag tror jag var för liten för spelet.

  Började lyssna på retroresan ungefär när ni drog igång med säsong 3 och har börjat lyssna ifatt på de gamla. Lyssnat på allt upp till turtlesavsnittet hittills, förutom sagostunder relaterade till FF7 som jag själv tänkte spela igenom inom en inte allt för avlägsen framtid.
  Retroresan är guld värt och ni gör ett kanonjobb! Ludde var toppen som vikarie.

 10. Dark2 skriver:

  Mina tankar om Soldier Blade.

  Jag har aldrig fastnat för shoot em up spel. Men tänkte att det kunde vara värt att testa på genren igen. Efter att under en timme plågat mig själv till max. Klarat förstabanan, samt undvikit att lägga en pizza pga illamående av den blå/vita bakgrunden i början av bana 1 och 2. Så måste jag ge upp. Tror det beror på att det inte bor någon japansksadist inom mig. (Varför finns det Normal och Hard? Har de glömt Easy??????)

  MEN tidigare har jag aldrig haft någon förståelse för shoot em up spelen. Men efter det här, förstår jag kanske hur man kan gilla det här. Det händer så mycket på skärmen, vilket gör att jag blir som en hare på en mörk landsväg, jag fryser till. Och det slutar med att sitter i ett hörn av skärmen och håller B knappen. Detta kommer troligen aldrig bli min grej.

  Grafiken känns okey, med lite för få färger. Samt svårigheter att se skillnad på bakgrunden och “spelgrunden”. I slutet av bana 2 tror jag att det ska vara något slags vågigt hav. Där känns det verkligen som de har lånat en färdig bakgrund ifrån något NES-spel.
  Ljudet har jag inte så mycket att säga om då jag hade Retroresan i bakgrunden(Conker avsnittet).

  Min pizza blir en pizza med saltgurka. Man blir ganska äcklad och illamående. Men någonstans i bakhuvudet vet man att man kommer vilja testa det här igen om några år.

 11. Trazh skriver:

  Första kommentaren var bara lite skitsnack, här kommer den riktiga!

  Hejsan Samson och Anders (eller kanske Ludde..?)!
  Den senaste tiden har jag gått och bekymrat mig över något. Det här med remakes av gamla spel. Jag tycker det är bra sålänge det verkligen behövs, som en grafisk förbättring på tidiga 3D-spel (som t.ex. Ocarina of Time och Metal Gear Solid). Men så har det börjats snackas om att göra en remake på världens bästa spel, A Link to the past. Varför röra det som är perfekt? Jag förstår det inte bara.
  Vad anser ni om detta? Är det bra eller dåligt med remakes?
  Kramkalazh!

 12. Ivan "Svetnokov" Komsic skriver:

  Ja hej hej.

  Trevligt avsnitt, trevligt med Ludde, även fast han också hade fel om mitt ursprung, det är alltså Kroatien som sagt, så Samson var närmst :). Samsons försök till brytningen lät mer polsk ifs 😀

  Även fast Ludde är skön att lyssna på så saknar jag Anders och i synnerhet sagostunden med honom.

  Trots att det blir skapligt roligare att lyssna när man spelat veckans spel så blir det inte av denna veckan:(, Fifa, Battlefield och Modern Warfare tar upp för mycket tid!
  Dessutom EM-kval som nyligen avslutats för Kroatiens del:).

  Längesen ni snackade fotboll, vem tror ni på resp hoppas på i EM? (Förutom Sverige:P)Lite tidigt att säga nu men Tyskland är favorit i mina ögon.

  Puss och Kramkalas

 13. Lephyrius skriver:

  Anders: Jag hoppas på den bästa sagostunden sedan Final Fantasy 6.(det var den bästa hittlls enligt mig)
  Nice att Ludde var med men han är ingen Anders ersättare speciellt nu när det vankas sagostund. Jag hoppas på en 2 timmars sagostund av Anders som kompensation nu när han haft ledigt och kunnat verkligen fokusera på spelandet.

  Soldier Blade(PC Engine)
  1.Grafiken: Min TV hade stora problem med grafiken speciellt den fuskade transparens effekten ibland såg det bra ut och ibland såg man inte den alls. Jag är så förtvivlad att jag jag inte fick uppleva den här pärlan i dess full glans.(den blåa poweruppen var värst och jag fipplade en hel del med inställningarna) När man sätter igång spelet ser det enormt coolt ut när man ser rymdskeppet igenom logotypen. Jag började med att bli lite besviken för att alla bakgrunder var statiska men så kom jag till operation 4 och det var såå coolt när hela banan spricker upp och man ser en guldgruva i parallaxscrollning och sedan bossens bakgrund var ju enormt cool. Jag är också enormt svag för att kunna skjuta bort delar ifrån bossarna. Det var en fin effekt med både feber drömmar och värme som dallrar i luften.
  2.Ljud: Jag älska synthljuden/musiken passar spelet perfekt. Jag älskade bana 5:s musik enormt men jag kan inte säga en enda dålig låt i spelet. Sedan hade spelet också riktiga röster, eller var det syntetiserade? Jag vet inte men det spelar ingen större roll.
  3.Kontroll: De har verkligen hittat en mycket bra balans mellan exakthet och sladdrighet.
  4.Gameplay: En bra ström med fiender och en mycket bra blandning med vanliga fiender, större fiender, minibossar och popcorns. Det man kunde sakna var lite byggande och annat som inte ger någon skada men som ger poäng när man spränger det. Men det fick man till råge på survival(5 minuter och 2 minuter dom banorna såg enormt bra ut). Jag gillade den gröna wave vapnet bäst.(mycket för att den blåa såg enorm ful ut)
  5.Utmaning: Det är svårt men inte alls omöjligt. Efter ett par försök med full koncentration har man klarat spelet i.a.f. på normal det är nog rejält mycket svårare på hard. Då måste man nog vara i ett zen tillstånd för att klara det på hard. Det var precis lagom långt ca 1 timme max.
  6.Slutsats: Ni kanske förstår att jag älskar shmups. Det här är ett som jag gillar men det sticker inte ut speciellt mycket. Dom vinner en hel del på att renodla det jag tycker om och inte ha så mycket gimmicks eller andra saker som gör spelet speciellt unikt.
  7. Pizzan: Det är svårt att säga vad som är min favoritpizza det beror mycket på vad jag är på för humör och vad jag är sugen på. Idag visste du inte vad du var sugen på så du beställer en Capricciosa och du får den med parmesan/ mozzarella, iberico och portabello allt med andra ord “top of the line”. Det vara bara det att efter halva pizzan så kom du på att du ville egentligen ha en kebabpizza. Problemet är att du är i Italien och du kan inte få det för att de är så traditionella men ändå perfekta.

  Ni har inte uppdaterat vilka spel vi skall spela!
  Men det gör inget eftersom vi kommer ha en så lång och bög bra sagostund framför oss så vi kommer nog inte hinna spela igenom spelen.

 14. BG skriver:

  Då har man lirat lite Soldier Blade. Har alltid föredragit top-down shooters framför sidoskrollande, så jag började spela med en ganska positiv inställning.

  Grafiken är ganska snygg för att vara TG16. Hade det varit till MD så hade jag velat se lite mer parallax scrollning, men en tg16 hade nog inte grejat det, speciellt med allt annat som händer i bild. Bakgrunderna är i tråkigaste laget, speciellt de som består av bara rymd. Mech-design är helt underbar däremot, speciellt alla stora bossar.

  Har aldrig haft särskilt höga tankar om konsolens ljudkort. Tänker man tg16 och musik så är det ju alltid CD-spelen som står i rampljuset. Soldier Blade lyckades däremot fullständigt med att peppa mig och sätta stämningen med sitt härliga soundtrack. Vart dock väldigt less när jag försökte lyssna på det utanför spelet.
  Bästa Låten: Bana 4, helt klart.

  Gameplayet kändes först i simplaste laget, men fick mer djup när jag lärde mig hur man skulle spela. Systemet med att lagra olika skott och kunna offra sin nuvarande som en “bomb” är en kul idé och kommer till sin fulla rätt på de svårare banorna.

  De gröna skotten var bekväma medan man lärde sig spelet, men sen går man över till den blå lasern. Klart bästa vapnet.

  Har inte lyckats klara spelet ännu, svårt som det är, men det står ju klart att det är en väldigt bra shooter som jag kommer återvända till. En naturlig utveckling av de lite simplare 8-bit shmupen som saknar finessen hos Gradius, men tar igen det med ren adrenalinpumpande action. Inte på något sätt bäst i sin genre, men jävligt bra ändå.

 15. Oldgast skriver:

  Skönt och lagom flummigt avsnitt. Tycker att Retroresan borde flumma och spåra mer än vad som vart fallet på sistone. Vad är meningen med livet?

 16. Oldgast skriver:

  Ok Samson förutom 42 då.

 17. T4 was Here skriver:

  Well, that var ett stolp skott, men den rullade in i mål.
  Guess I have säja nått om FF9.
  Så här är vad jag har att säja om dom fösta four spelbara:
  Zidane: Min favorit Final Fantasy lead (som är hane) särskilt nu i början innan det skiter sej och alla(nästan) får ångest attacker. Och det är ingen spoiler, du vet att det kommer hända.
  Vivi: so CUTE~ Synd bara att världen skiter på honom nästan hela tiden…
  Dagger: Hennes rumpa är lika fin som jag minns den från förr.
  Steiner:Meh, men han funkar bra som comic-releaf och ännu bättre i strid.

  T4 out.

Skriv en kommentar