Förra året kunde du se när jag tillsammans med min son recenserade Disneyland Adventure till Kinect. Det spelet bjöd på en riktigt skojig spelstund och var ett av de bättre familjespelen under 2011. Nu har det blivit dags för ännu ett Disneyspel till Kinect; Kinect Rush: A Pixar Adventure. Som titeln avslöjar är det nu fokus på Pixars världar och karaktärer.

Precis som i Disneyland Adventure rör du dig i en ”hub-värld” och lotsar din karaktär fram till en uppsjö av minispel, där du på det ena eller andra sättet ska hjälpa välkända Pixarfigurer. De filmer som figurerna är tagna från är Superhjältarna, Råttatuille, Upp, Toy Story och Bilar. Personligen saknar jag Monsters Inc. på den listan, men vi kanske kan hoppas på en uppföljare?

Det jag och min son hade svårast med i Disneyland Adventures var att kontrollera vår figur när vi befann oss i Disneylandparken. De sekvenser som handlade om att ta sig från ett mini-spel till ett annat alltså. Detta har förbättrats i Kinect Rush. Förutom att själva kontrollerandet av dig själv har förbättrats känns hub-världen du rör dig i mer komprimerad och lättillgänglig. Det är inte lika långa transportsträckor mellan roligheterna

…och många roligheter blir det. Spelet är fullproppat med tokiga miniäventyr som egentligen inte gör något nytt, men tack vare presentationen blir det ändå en rolig upplevelse.

En annan sak som Kincet Rush gör, till skillnad från fjolårets Disneyspel, är att det utnyttjar Kinectscan, vilket gör att du spelar som ”dig själv”, eller åtminstone som Kinecten uppfattar att du ser ut. Till min pojkes stora förtret tycker tydligen vår Kinect att han ser ut som en tjej..?

På det stora hela gör Kinect Rush samma sak som Disneyland Adventure gjorde i höstas, fast med en märkbart bättre kontroll. Har du spelat det ena och gillar vad du får, kommer du även att uppskatta det andra. Än så länge är Kinect Rush det bästa spelet till maskinen i år, men jag tror vi inom en snar framtid kommer få se det slaget av ett visst spel som utspelar sig i en galax långt, långt borta.

Är det någon mer än jag som ivrigt väntar på att få vifta med ett lasersvärd framför TV-apparaten?