För några år sedan visste många av er inte vilka vi på Svampriket är. Sedan dess har vi delat med oss en hel del av vår passion för spel, allmänt nörderi och förhoppningsvis också en stor del av oss själva. Nu när vi nått en punkt där i stort sett varje människa vi möter på stan känner igen oss är det läge att avslöja lite vad som försiggår bakom kulisserna, lite hemligheter. Hoppas det smakar.

Malin ville bli tjockare

Ni har vid det här laget sett den snygga illustrationen som längst upp pryder vår sida. Mannen bakom det förträffliga arbetet heter Marcus Hermansson, också känd som @marcshort. Vi tyckte nästan alla att Marcus var på rätt väg när vi fick ta del av några tidiga skisser, vi gillade konceptet och att nördkärleken verkligen bländade igenom. Men alla var inte lika nöjda. Malin tyckte inte att hennes Tifa-illustration höll måttet. Bokstavligen.

Enligt Malin så var det första utkastet med henne som Tifa (Final Fantasy VII, dööh?) alldeles för förskönande. Hon behövde mer substans och Marcus fick helt sonika lägga till några kilo på tjejen i mitten. Rätt ska ju vara rätt.

Jag gick på Luddes bluff

Jag hade precis startat upp sin egna spelblogg ”Bitlöf” då jag mer och mer började följa dåtidens Svampriket. Grabbarna verkade kunna sina spel och så fanns ju den där snubben i keps som var rätt skojig att se på. Men när jag såg samma snubbe gråta åt inkluderandet av Isaac Clarke (från Dead Space, dööh?) i Skate 3 hade jag svårt att relatera. ”Visst kan man brinna för sina karaktärer, men det här blev lite för mycket”, tänkte jag.

Det var först mycket senare, när jag fick tillfälle att prata med Ludde personligen, som sanningen kom fram. Ludde hade ju på ironisk maner fejkat sina tårar, och hela världen hade ju förståt det. Alla utom jag, tydligen.

Samson gillar inte att kramas

Ni känner Samson, eller hur? Han är ju mest känd av oss alla, han har en röst som sammet och ett intellekt som kan göra vem som helst svajig och knäsvag.  Dessutom ser han ju störtmysig ut, nästan som en nallebjörns-version av en ball indie-rockstjärna. Man vill krama honom helt. Hårt och länge. Och i vår gemensamma podcast använder vi ju frasen ”kramkalas” i stort sett jämt, som isbrytare när en försiktig lyssnare vill försäkra sig om att det faktiskt är Samson eller Anders som står längre fram i kön och beställer kaffe.

Men under säsong 2 av Retroresan kröp en liten men ytterst obehaglig sanning fram. Samson erkände, helt rakt ut, att han egentligen inte gillar att kramas. Jag drömmer fortfarande mardrömmar om den stunden, om hur det kändes att tiden stannade och all luft sögs ur rummet. Såhär i efterhand har jag lärt mig leva med detta faktum, men frågan är hur ni hanterar denna metaforiska bomb av information?

Häften av redaktionen har band till Bollnäs

När man som mig kommer från en liten men stolt småstad som Bollnäs är det en ganska stor grej att träffa någon med samma ursprung efter man flyttat därifrån. Så ni kan ju gissa att hakan föll till golvet när jag upptäckte att min kollega och retrobroder faktiskt hade band till min hemstad, då han både gått i skola där och dessutom hade en mor som bodde i staden.

Tiden gick och jag och Samson slog ihop påsarna med Ludde, Malin och Tommy. Under ett av hundratals Skype-möten under uppstartfasen av ”Svampriket 2.0” kröp det således fram att även Tommy hade bott och gått i skola i den lilla staden. Ni som undrar varför jag alltid gapar förstår kanske bättre nu?

Luddes nakenchock satte Svampriket på kartan

När Ludde klädde av sig till inlägget ”I jämställdhetens namn” hade vi nog alla på känn att det skulle väcka rätt mycket uppmärksamhet. Ingen av oss var dock beredda på hur många som faktiskt gick in och kollade på småbarnspappans lekamen. Men det var en kul grej, med ett bra budskap som de flesta verkade plocka upp och därmed kändes ”kuppen” lyckad.

När vi senare besökte Gamex 2011 drog sig Ludde av naturliga skäl mot Nintendos bås. Det är helt enkelt så han fungerar. Och ni har säkert också hört talas om att han lyckades smussla in sig i VIP-båset, där han fick tillfälle att sitta ner och snacka med representanter från Bergsala. Döm om Luddes förvåning när personen i fråga hade stenkoll på vem Ludde var. Och inte nog med det. Enligt representanten hade i stort sett hela Bergsala koll på Ludde, då de lättklädda bilderna skickats runt på Bergsalas kontor, vilket givetvis också fått dem intresserade av vad Svampriket vad för typ av sida.

Sådär, nu har jag läckt tillräckligt med klassificerad information. Om ni inte hör från mig de närmaste veckorna så kan ni kallt räkna med att jag blivit bortförd i ren Arkiv-X manér.