För precis en vecka sedan landade jag i Sverige igen, efter att ha befunnit mig på andra sidan av ett stort vatten, i en stad aningens större än Gävle. Staden heter Los Angeles och under de dagar jag befann mig där kunde man spela och få se en massa nya Tv-spel.

Det här med att spela en massa nya spel är inte alls det man lägger ner sin tid på
Om du mot all förmodan missat det så har jag alltså besökt årets upplaga av E3. För dig som aldrig har besökt E3 kan jag tala om för dig att det här med att spela en massa nya spel inte alls är det man lägger ner sin tid på. Istället är det fyra andra saker som det är väldigt stor fokus på. Nämligen att gå, dricka vatten, kissa och vänta. Ibland gör man allt detta på en och samma gång.

Fast självklart fanns det tid för lite spel också. Allt som allt hann jag med att se sjutton olika spel och testa hela nio stycken av dem. Fem av dessa har jag redan redogjort för i den senaste Söndagslistan här på Svampriket, så nu tänkte jag dela med mig av mina intryck för de övriga spelen.

Det första spelet jag såg och spelade på E3 var ett spel som landar i butik idag, nämligen Lollipop Chainsaw. Jag gillade det jag såg och är väldigt pepp på att få ta mig an spelet när det väl landar i Svamprikets brevinkast. Av det lilla jag fick testa är det svårt att säga om det kommer överträffa ett av förra årets bästa spel, Shadows Of The Damned, men visst finns det potential.

Sen var det dags för mig att spela Batman Arkham City: Armored Edition, men även dags för mig att för första gången spela Wii U. Kan meddela att kontrollen väger nästan ingenting och kändes riktigt skön att hålla i. Sen när det kommer till själva spelandet, så handlar det mest om ovana Jag är van med att sparka Gothamskurkars rumpa med en 360-kontroll, men å andra sidan var det inte i fightingmomenten som styrplattan kom till sin fulla rätt. Tror faktiskt att det finns en stor risk att Armored Editon kommer bli ännu ett fantastiskt actionäventyr som inte alls kommer kännas som en dålig kopia av orginalet. Nintendos platta tillförde verkligen roliga saker till ett redan smått fantastiskt gameplay.

Jag närvarade vid en pressvisning av Elder Scrolls Online och även om jag inte är ett stort fan av mmo-genren så fick producenterna mig att känna mig nyfiken. De verkade på riktigt vara överlyckliga över vad de har åstadkommit och var så glada över att de äntligen fick prata om det som de har jobbat på, i över fem år. Eftersom det är så många som har förälskat sig i den värld där Elder Scrolls-sagorna utspelar sig anser skaparna att det inte kan finnas något bättre än att få tillbringa tid där. Nu tillsammans med sina vänner.

Det spel som utan tvekan hördes och syntes mest på mässan var Call Of Duty: Black Ops II. Efter att Microsoft avslutat sin presskonferens med ett alldeles för långt inslag av samma spel, hade jag inte alltför bråttom till mitt bokade möte för att få se och höra mer om spelet. Döm om min förvåning då jag efteråt ändå kände ett sug efter att få spela lite framtidskrigsactionspel i höst. Treyarch har vuxit upp på riktigt och jag anser att de inte längre behöver stå i Infinity Wards skugga. Black Ops ser jävligt ball ut och kanske viktigast av allt så verkar det vara väldigt varierat.

I min Söndagslista satte jag ett förmodat Xbox Live Arcade-spel i toppen. Jag hann även med att spela två andra förmodade sommartitlar, Tony Hawks Pro Skater HD och Kinect-spelet Wreckater. Det var en fröjd att åter få hoppa på brädan och spela ett Tony Hawkspel som det är tänkt att spelas. Sen om det är så pass bra för att vara en Summer Of Arcade-titel kan diskuteras. Wreckater däremot måse bara bli en hit. Visst är det en Angry Birds-kopia så det stänker om det, men det spelar ingen roll för det var så jävla kul. Dessutom fungerade faktiskt Kinecten -kontrollen. Bara en sån sak.

Eftersom Bioshock Infinite inte visades upp i år, så stoltserade 2K istället med Borderlands 2. Jag är inte ett direkt fan av första spelet och kommer förmodligen inte bli det av uppföljaren heller. Men om du till skillnad från mig älskade Borderlands när det kom, kan jag garantera att du kommer bli galen i Borderlands 2. Bara så du vet.

Min konstigaste upplevelse på mässan var visningen av Xcom – Enemy Unknown. Det verkade som att jag var den enda som inte förstod storheten med det vi fick se. Jag lovar er här och nu att det inte kommer vara jag som recenserar det här på Svampriket. Det får någon som är mer intelligent än mig göra.

Jag blev lite småkär och funderar starkt på att sno Malins recensionsex
Vid mitt besök i Capcoms vipbås hann jag med att spela två spel, Resident Evil 6 samt Devil May Cry. Det ena kändes bara tröttsamt, medans det andra var en frisk fläkt. Kortfattat kan jag avslöja att den ”nya Dante” sparkade Leons stjärt när det kom till underhållning. Tyvärr kändes det jag spelade av Resident Evil 6 inte alls underhållande. Till spelets försvar bör det nämnas att jag endast spelade ett av de tre kapitlen som fanns spelbara, men kommer alla kapitel med Leon i huvudrollen vara på det där sättet är jag orolig. Vad jag däremot inte är orolig över är den ”nya Dante”. Satan vad snygg/sexig/cool han var! Jag blev lite småkär och funderar starkt på att sno Malins recensionsex, när det väl landar hos oss.

Bland det sista sakerna jag gjorde var att besöka EAs bås. Där fick jag se en längre visning av Dead Space 3 samt provspela Need For Speed Most Wanted. Tanken var att jag även skulle spela Medal of Honor: Warfighter, men då en grupp med mer ”viktiga personer” än mig var tvungna att testa det han jag helt sonika inte med. Det jag fick se på den här visningen av Dead Space 3 var i stort sett samma sak som visades på EAs presskonferens. Jag vill ändå påstå att visningen i Visceral Games stängda bås på mässgolvet gav en bättre bild av vad de vill åstadkomma med den tredje delen i serien. Att de verkar ta ännu ett steg bort från skräckgenren och hamna i Gears Of War-land kanske vissa anser trist, men det gör faktiskt inte jag. Need for Speed-demot gav också verkligen mersmak. Det var riktigt roligt att sladda omkring – faktiskt så roligt att jag körde igenom demot tre gånger. Verkar kunna bli en fartfest utan dess like. Hoppas bara att däcken håller hela vägen.

Där har ni mina intryck av spelen jag sett och testat på årets E3. Visst känns det surt att jag inte fick möjlighet att testa Watch Dogs, men man kan inte få allt här i livet. Jag får se till att provspela det ordentligt nästa år, då på en konsol från nästa generation. Eller?