Krönika

Hatet mot Platinum Games

I torsdags fick spelvärlden veta att Bayonetta 2 rest sig från graven, och att det är Nintendo som återupplivat den en gång döda titeln – vilket innebär att spelet blir WiiU-exklusivt (även om många inte verkar fatta att det inte bara är tidsexklusivt, eftersom Nintendo är utgivare). Under helgen har många fans av serien dansat av glädje, men det har även spottats och svurits mot Platinum Games. Forum, kommentarsfält och twitter har huserat hat mot Platinum Games. Hat och avsky grundat i det faktum att Bayonetta 2 blir WiiU-exklusivt.

Och så vidare…

Det är sånt här bortskämt jävla oinformerat gamergnäll som jag hatar. Jag förstår att det känns tungt att uppföljaren inte släpps till det format som du spelade föregångaren på. Alla som bara säger att det är synd att spelet inte kommer till PS3 och 360 har mitt medlidande. Jag håller med! Men om du nu måste rikta ilskan nånstans, kan vi inte ta och rikta den rätt? Att ställa sig och pissa på Platinum Games är inte rätt. Om Platinum Games hade fått bestämma skulle de säkert släppa spelet via Sega till alla marknadens konsoler. Men nu råkar det vara så att Sega dödade spelet, och Platinum Games hade att välja mellan att gå ihop med Nintendo eller inte släppa spelet alls.

Nintendo var antingen de enda budgivarna eller de bästa budgivarna som var villiga att återuppliva Bayonetta 2. Om ni måste pissa på någon, så ska ni väl pissa på Sega för att de dödade titeln. Jag säger inte att det vore helt rättvist, men det vore åtminstone mindre orättvist än att pissa på Platinum Games. Det är till och med mer logiskt att pissa på Nintendo, även om spelet inte skulle bli av alls utan dem. Platinum Games gör sitt bästa under de existerande förutsättningarna. Somvissa beter sig verkar det som att inget Bayonetta 2 alls hade varit att föredra när man pissar på den som haft minst makt i situationen. Som om Platinum Games vaknade upp en morgon och bestämde sig för att lämna Sega och hoppa över till Nintendo. Som att det är deras initiativ.

Som en klok man uttryckte det:

Det skulle ju vara en titel som ingen ville ha, tydligen.

Kommentarer

 1. Alex skriver:

  “som jag hatar”
  Jag med, varför jag aldrig läser hypetrådar. 100 Wiipoints på att folk kommer ge med sig och sedan försvara Wii U på lika barnsligt manér.

 2. Daniel Jonsson skriver:

  Hur kul hade det varit om det bara fanns en spelplattform? Hade ju blivit lagom mycket inovation då…

 3. Tobias Andersson skriver:

  Daniel: Ja usch vad hemskt det varit på IBM-kompatibla datorer sen 80-talet 😉

 4. Filip Ohlsson skriver:

  Det är sådant här som gör att man ibland skäms för att vara tvspelare. Vetskapen att så genuint blåsta människor delar intresse med en själv gör inte annat än ont i själen.

 5. Azzar Astronaut skriver:

  Ja det är ju inte Nintendos fel att dem köpte ett spel som sega valt att lägga ned.

 6. oaq skriver:

  Eller så jobbar man ihop lite pengar och köper sig ett WiiU – problem solved.

 7. T4 was Here skriver:

  Min direkta reation var: FAN OCKSÅ! Jag har inte hunnit spela ettan än…

 8. Kimus skriver:

  Själv köper jag ny konsol baserat på spelutbudet.

  Sega Megadrive köpte jag för Golden Axe och Streets of Rage 2.
  Super Nintendo köpte jag för Street Fighter 2.
  Playstation köpte jag för Final Fantasy 7.
  Playstation 2 köpte jag Metal Gear Solid 2.
  Gamecube köpte jag för Resident Evil 4.
  Playstation 3 köpte jag för Metal Gear Solid 4 och Final Fantasy 13.
  Wii köpte jag för Fire Emblem: Radiant Dawn och för att ha som spelare för mina GC-spel.

  XBOX 360 köpte jag för jobbet krävde det – med god rabatt =)

  Det mest minnesvärda spelet för mig till 360 var Bayonetta.
  Spelet var verkligen bra och är det enda spelet till 360 jag varvat/fullföljt.

  Bayonetta 2 är åtminstone ett första skäl för mig att ens överväga en Wii U. Får de bara rättigheterna till ett bra Fire Emblem-spel och något mer så är saken avgjord!

Skriv en kommentar