I torsdags fick spelvärlden veta att Bayonetta 2 rest sig från graven, och att det är Nintendo som återupplivat den en gång döda titeln – vilket innebär att spelet blir WiiU-exklusivt (även om många inte verkar fatta att det inte bara är tidsexklusivt, eftersom Nintendo är utgivare). Under helgen har många fans av serien dansat av glädje, men det har även spottats och svurits mot Platinum Games. Forum, kommentarsfält och twitter har huserat hat mot Platinum Games. Hat och avsky grundat i det faktum att Bayonetta 2 blir WiiU-exklusivt.

Och så vidare…

Det är sånt här bortskämt jävla oinformerat gamergnäll som jag hatar. Jag förstår att det känns tungt att uppföljaren inte släpps till det format som du spelade föregångaren på. Alla som bara säger att det är synd att spelet inte kommer till PS3 och 360 har mitt medlidande. Jag håller med! Men om du nu måste rikta ilskan nånstans, kan vi inte ta och rikta den rätt? Att ställa sig och pissa på Platinum Games är inte rätt. Om Platinum Games hade fått bestämma skulle de säkert släppa spelet via Sega till alla marknadens konsoler. Men nu råkar det vara så att Sega dödade spelet, och Platinum Games hade att välja mellan att gå ihop med Nintendo eller inte släppa spelet alls.

Nintendo var antingen de enda budgivarna eller de bästa budgivarna som var villiga att återuppliva Bayonetta 2. Om ni måste pissa på någon, så ska ni väl pissa på Sega för att de dödade titeln. Jag säger inte att det vore helt rättvist, men det vore åtminstone mindre orättvist än att pissa på Platinum Games. Det är till och med mer logiskt att pissa på Nintendo, även om spelet inte skulle bli av alls utan dem. Platinum Games gör sitt bästa under de existerande förutsättningarna. Somvissa beter sig verkar det som att inget Bayonetta 2 alls hade varit att föredra när man pissar på den som haft minst makt i situationen. Som om Platinum Games vaknade upp en morgon och bestämde sig för att lämna Sega och hoppa över till Nintendo. Som att det är deras initiativ.

Som en klok man uttryckte det:

Det skulle ju vara en titel som ingen ville ha, tydligen.