Skitsnacksblogg

Brasiliens stolta MMA-utövare

UFC 153 var en riktigt bra gala. Endast en match gick till domslut på huvudkortet, och då var ändå John Fitch VS Erick Silva galans bästa match och fick också mycket riktigt utmärkelsen “Fight of the Night”.

I centrum stod givetvis Brasilien. Under de senaste åren har landet blivit ett Mecka för MMA. Stolta vevar de med deras flaggor, och på nämnda galan levererade också många av dem. En av dem var “Big Nog”, och i videon ovan ser man hur hans team reagerar på hans vinst.

Även om jag kan tycka att man blir lite väl stolt i Brasilien så kan jag inte låta bli att beröras av detta klipp. Det betyder så oerhört mycket för dem och passionen går inte att ta miste på.

UFC 153 var som sagt ett grymt kort och jag hoppas nästa stora gala kan hålla facklan levande då UFC då återvänder till MMA’ns andra Mecka; Kanada.

Kommentarer

  1. Ebriusum aka Ebbeföfaen skriver:

    Jag kan hålla med om att passionen och patriotismen i Brasilien nästan når löjliga nivåer men det är ju också det som gör att publiken på de Brasilianska galorna är så härlig och stämningsförhöjande. Att man dessutom slipper den trötta “USA, USA, USA” chantandet gör ju inte saken sämre.

    Dock så tycker jag att galorna i Kanada har hållit ruskigt hög nivå och hoppas på lite skrällar i de lägre delarna av kortet från hemma fighters då det alltid gör att publiken drar igång ordentligt.

Skriv en kommentar