Skitsnacksblogg

En idol från förr

Vi får våra idoler från alla möjliga hörn. En av mina tidiga är en sån som man kanske inte tänker på i första taget. Men min familj var ganska trogna tittare till barn och ungdomsserien Eva & Adam. Personligen var jag väl lite för gammal för serien egentligen, men min isolerade situation under tidiga tonåren gav samtidigt inte så mycket utrymme för att vara petig.

Sen hade vi också Tobbe. Han och jag var i ungefär samma ålder när serien gick på SVT och även om jag kanske önskar det just nu så var jag nog aldrig så cool som han var. Men det finsn fortfarande mycket att relatera till och känna igen sig i; hårdrocken, den påklistrade genomskinliga självsäkerheten och inte minst de konstanta bitska bråken med lillasyster.

Igår kväll, när jag egentligen skulle behövt sova, fastnade jag för Youtube-serien “Best of Tobbe”. Jag satt och kollade på alla avsnitt i en sittning. En timme Tobbe (eller Erik Johansson som han egentligen heter).

För er som minns serien, här har ni Youtube-klippen;

Låt nostalgin flöda.

Kommentarer

 1. Ebriusum aka Ebbeföfaen skriver:

  Jag vill bara tacka dig Anders, Skitsnacksbloggen är fantastisk och din produktivitet på den gör att jag finner mig spendera mer tid än tidigare på Svampriket.

  Tack.

 2. tobias skriver:

  Det var lite av min idol också när det gick på tv. Det var han som introducerade “på lacken”-skämtet för mig.
  MEN! något man upptäcker när man kollar på serien nu är att Evas lillebror är rätt rolig han också. 😀

 3. Samson Wiklund skriver:

  Haha Erik! Shiet Anders, det är en gammal polare till mig ju =)

Skriv en kommentar