Det är 6 år sedan som det senaste Nintendo-SM anordnades. Men snart är det dags igen. Närmare bestämt på årets Gamex! Självfallet vill Svampriket ställa upp, men eftersom vi känner att det skulle bli  aningen orättvist om hela redaktionen skulle delta har vi valt att utse en redaktionsmedlem som får slåss och kämpa för rikets stolthet. Ingen mindre än Tommy Håkansson.

Hur går tankarna hos en föredetta landslagspelare i Unreal Tournament 2004 inför en sådan här uppgift? Anser han själv att han är av det rätta virket?

Tommy Håkansson. Svamprikets kämpe!

Så, Tommy. Varför i helvete tänker du ställa upp i Nintendo-SM?
– För att Ludde plötsligt bestämde det åt mig.

Hur ser du själv på dina chanser?
–  Det beror på spelen så klart. Mario Kart 7 har jag bra chanser i. Jag har nog helt OK kunskap om de flesta titlarna.

De enda spel som är avslöjade är redan nämnda Mariokart 7 och Mario Party 9. Vad hoppas du mer ska dyka upp?
–  Kommer Mario Kart Wii är det gratis poäng för mig. Jag hoppas på lite äldre titlar, så att jag får övertag mot KiDzEn. Att hoppas på Unreal Tournament och Left 4 Dead är väl knappast någon idé, va?

Vad hoppas du INTE ska dyka upp som ett av tävlingsspelen?
–  Super Smash Bros. Jag vet inte ens hur man hoppar i de spelen.

Hur kommer dina förberedelser att se ut?
–  Jag ska spela Mario Kart 7 för första gången på ett halvår, och Mario Party 9 för första gången någonsin. 

Till sist. I ärlighetens namn, oss emellan. Deltar du i Nintendo-SM enbart för att du hoppas på att få groupies?
–  Jag hoppas hon den där ”Fluff” äntligen får upp ögonen för mig.
(”Fluff” var en av dem som jobbade i Nintendos bås under Gamex 2011 – reds.anm.)

Vi på Svampriket tror stenhårt på Tommy och anser att hans chanser är goda. Må bäste hen vinna.

Vad har ni för frågor till Svamprikets representant? Tommy lovar att svara på så många som möjligt här nedan.