Skitsnacksblogg

Mer superhjältar på intåg

Som superhjälte-nörd har jag skrattat hela vägen till (och från) biografen under de senaste åren. Även om kvalitén minst sagt har varit blandad så har maskineriet i Hollywood levererat många riktigt bra filmer på temat.

Så. Jag brukar egentligen vara emot repetition och uppföljare, men jag gläds ändå åt att trenden verkar fortsätta. Här är lite av det jag ser fram emot;

– Iron Man 3
Låt oss vara ärliga. Stjärnan i The Avengers är Tony Stark. Jag blev störtglad när Hulken fick ta så mycket plats och det var också kul att se Captain America fungera så bra trots modern tid. Men det var Tony Stark och hans rappa käft som stal showen till slut. Det blir bara så, kanske man t.o.m. kan kalla det för Downey Jr.-effekten. Iron Man 2 var kanske inte lika bra som första filmen (som hos mig är en riktigt stor favorit). Men min förhoppning är att den tredje filmen blir den definitiva, slutgiltiga filmen om Iron Man. Näst efter The Avengers 2 förstås.

– Arrow
Hey. Jag gillade Smallville. Skulle man trimma bort dököttet från serien (som utgör majoriteten av de tio säsongerna) så skulle man landa i en riktigt bra serie om en ung stålman. I Smallville fick jag hursom lära känna Oliver Queen, eller Green Arrow om man så vill. Förhoppningsvis blir hjältens egna serie Arrow inte lika urvattnad och fjompig. Trailern inför den första säsongen lovade i alla fall gott. Den 10:e oktober rullar allt igång.

– The Wolverine
För att vara en sådan härlig anti-hjälte, och en sån bra matchning mellan karaktär och skådespelare så har Hugh Jackman som Wolverine varit med i alldeles för få riktigt bra filmer. Egentligen är det väl bara X-Men 2 som är riktigt bra. Nästa sommar får han stå i centrum igen när han reser till Japan och jagar samurajer. Typ. Jag är tokigt taggad, även om jag kanske är ännu mer taggad på Days of Future Past, sommaren efter. Fassbender som Magneto! Mmmm..

Vilka superhjältar längtar ni efter?

Kommentarer

 1. Ruben skriver:

  Enter Gnällpatrullen, medlem Ruben:

  Av någon anledning så fick jag för mig att The Amazing Spider-Man 2 skulle bli bra mer intressant än den första filmen, redan innan Marc Webb fick stå för reboot:andet. Tänker på Sam Raimis andra spindelfilm och hoppas att det blir någonting liknande, rent kvalitetsmässigt, sådär runt 2014.

  Ant-Man känns egentligen rätt fånig som figur och är väl ganska långt borta rent produktionsmässigt, men Edgar Wright har stått för underhållning tidigare.

  Mest av allt så hade jag dock velat se The Wolverine under ledning av Darren Arronofsky. Ack, den filmen… Den hade kunnat bli riktigt intressant.

  Sedan ska vi inte ens gå in på alla spännande tv-serieadaptioner (A.K.A. Jessica Jones! Powers!) som fick tumme ner till förmån för Arrow och någon ny Hulk-serie.

 2. Anders Brunlöf skriver:

  Ruben: Håller med om det mesta. Dock är jag taggad på Hulken-serien. Till tänderna faktiskt.

 3. Linus skriver:

  Alla snackar om Arrow, men jag fattar inte grejen. Jag tycker mest att det ser ordentligt supertöntigt ut.

  • Anders Brunlöf skriver:

   Helt ärligt så är det ju omöjligt att bedöma utifrån en trailer. Men jag kände pepp när jag såg den. Om en vecka vet vi betydligt mer.

 4. Linus skriver:

  Såklart. Du får ge ett omdöme!

Skriv en kommentar