Ja, jag erkänner. Jag vaknade för sent och är lite för söndasslapp för att författa världens mest kreativa och innehållsrika söndagslista. Det jag däremot kan göra är att ge er likatänkande något att slappkolla på. Därför kommer här en lista på tre videobaserade spelparodier som är lite lagom på en söndag. OBS! The Guild är inte med på listan för det vore ungefär som att filmtipsa om Gudfadern.

1. TGWTG: Videogame Confessions

Videogame confessions handlar om en bartender som berättar om de gäster han haft vid sitt vattenhål under dagen och vilka mörka hemligheter de avslöjat för honom. Det görs av Doug Walker, lite mer känd som Nostalgia Critic. Serien  är lite hit and miss, men vissa delar är roliga på ett smart sätt för de tv-spelsinsatta.

The Legend of Neil

Förstå min förfäran då jag insåg att ytterst få av mina Svampkollegor sett The Legend of Neil, den kanske smartaste tv-spelsparodin på alla små dumma detaljer i Legend of Zelda! Trotts den lite tveksamma introduktionen i seriens första avsnitt så utvecklas den snabbt till en rätt påkostad och väldigt välskriven (läs: Austin Poeweresk) parodi/kärleksförklaring. Bara det faktum att det finns ett musikalavsnitt i mitten av serien borde få er att kasta er över playfunktionen.

The Escapist: Unskippable

Att tipsa om The Escapist på en sida för tv-spelsfolk kan kanske klassas som att boktipsa om Bibeln, men jag baserar det här tipset på att jag helt missat hur roligt Unskippable kan vara. Serien går ut på att två snubbar livekommenterar CGI-intros till diverse spel. Ibland hittar de på alternativ dialog, ibland kommenterar de bara (de oftast ologiska) sakerna som händer på skärmen. Har du fem minuter att döda denn söndag är Unskippable ett vettigt slöseri med tid.

”Malin kan inte räkna till tre”-BONUS: 8-bit theater

Jag minns 8-bit theathre som den första webcomic jag någonsin följde och jag tyckte den var bortom asrolig. Det finns också en ”filmatisering” av serien som inte är lika träffsäker men kanske värd ansträngningen för de som känner sig självtfödda på pixelgrafik och kul dialog framförd av halvtaskiga skådiar. Eller så kan ni läsa om serien.

Har ni några vidare tips för spelrelaterade parodier att sönsagsslöa till, lämna dem i kommentarerna vettja!