Skitsnack

S01E07: Star Wars och Disney

Coverart av =SaiyaGina

Även om det är ämnet som verkligen alla snackar om just nu så kan inte Anders och Samson hålla sig, utan måste prata lite Star Wars nu när varumärket köpts upp av Disney. Vad förväntar vi oss av de nya filmerna? Vem ska regissera? Vad gick fel i den förra trilogin? Allt diskuteras i avsnittet, som också bjuder på 20 nya flickchart-val, där framförallt ett lämnar ett ordentligt avtryck.

Anders låt utan anledning:

S01E07: Star Wars och Disney

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Måste säga att jag är rätt hoppfull inför dom kommande Star Wars-filmerna, jag tror det kan bli riktigt bra. Men jag hade nog hellre sett att dom gjorde prequels istället för en fortsättning…

  För mig handlar Star Wars om jedis och deras kamp mot det onda i galaxen och det är nog därför som jag uppskattar ep 1-3 på ett annat sätt än ep 4-6. Dom är kanske inte bättre filmer, men för mig känns det mer som Star Wars.

  Tiden då mmorpg-spelet The Old Republic utspelar sig känns för mig mer intressant än tiden efter Darth Vaders död, det är en tid då det finns många jedis och sith, men deras krafter är inte så utvecklade (med några undantag givetvis). Det släpptes 3 trailers till spelet och alla tre fångar det jag vill se mer av!

  http://www.youtube.com/watch?v=VjhJcm-lpjc
  http://www.youtube.com/watch?v=1ToztqqDcaY
  http://www.youtube.com/watch?v=iXPgZ3DWc5E

  Vad säger ni andra?

 2. anna.p.anna skriver:

  näenutrorjagjagbörjargrina… anna har en crush på hela svampriket också! tack för fin reklam, och jag bor på bjärehalvön. halv poäng för rätt landskap! <3

 3. Tom skriver:

  Min förhoppning på regissör till nästa Star Wars är Duncan Jones, han som gjorde den fantastiska Moon (och även den lite mindre fantastiska Source Code). Lite mer up and coming och inte lika etablerad som alla andra det snackas om. Man vill ju inte ha “James Cameron’s Star Wars” eller “JJ Abrams Star Wars” utan bara “Star Wars”. För vilken stor regissör det än blir så kommer det nästan oundvikligen bli så.

  Sen tycker jag att ni pratar för lite om vem som borde skriva manus till filmen (om ni inte menar att även regissören ska göra det). Hade det inte varit fantastiskt om Neil Gaiman var inblandad på något sätt? Ni nämnde ju ändå Stardust förbigående i avsnittet. Det skulle förhoppningsvis bli en återgång till sagan, mystiken och fantasygenren och inte det patetiska försök till att göra the force till ett science fiction-element som prequeltriologin innebar med midichlorians-skiten osv.

  Och även om jag inte är speciellt insatt i det så är det intressant att spekulera i om de nya filmerna kommer ta hänsyn till Star Wars expanded universe som har kommit med böcker, serietidningar osv eller om de går emot den och skapar en ny kanon.

  Blev lång jävla kommentar men det får bli så när jag bara kommenterar en gång vartannat år.

  Tack å hej! Bra avsnitt som vanligt!

 4. Azzar Astronaut skriver:

  Skulle vara coolt om de hade gjort en Star Wars film under händelserna från Kotor.

 5. gabbay skriver:

  Riktigt bra avsnitt med riktigt bra analyser på filmerna och jag älskar verkligen Flickchart segmentet!! Samson är ofta oerhört bra på att kritisera filmer som man älskar men har nästintill alltid ett bra argument eller exempel som gör att man ändrar sin tidigare åsikt.

 6. Ruben skriver:

  Måste tacka för utmärkt snack. Att dela ut reklam i grått novemberregn är så mycket roligare när man kan trampa omkring till ljudet av era fanboy-diskussioner, Imperial March och Weird Al.

  Quid: Ännu fler prequels? Vad skulle de ha kallats? (Episod -1 till -3? :P).
  Appropå jedi vs. sith så finns det en hel del ondsinta brukare av Kraften i det utökade universumet även efter att episod 6 är slut. Har dock själv inget behov av att se filmer som utspelar sig innan ep. 1, för det sköts tillräckligt bra av alla andra bidrag till den kronologin (t.ex. KoToR).

  Tycker att det är mer spännande med en direkt fortsättning från ep.6: Hur ska den nya republiken befästa och upprätthålla sin nyvunna makt? Vad händer med alla resterande styrkor från Imperiet? Vilken typ av Kraft-baserad ondska ska fylla maktvakuumet efter Vader och Palpatine? Ska en enda Star Wars-film någonsin lyckas bryta både Bechdeltestet och tvånget att ha en manlig huvudkaraktär?

  (Ja, jag vet att det finns oändligt mycket som redan tar upp de flesta av punkterna ovan, men det är vad jag tycker är mest intressant. Varför inte filmatisera Timothy Zahns Heir to the Empire-trilogi som Samson nämner?).

 7. kalle steamroller skriver:

  riktigt bra avsnitt ! härligt att ni va så glada och ni peppade igång mig inför filmerna 🙂 fick en grym känsla eftr ja lyssnat

 8. Anton skriver:

  Snubben som har stått för Little Miss Sunshine och FUCKING TOY STORY 3! 😀

  Kanske blir Starwars-filmer som till och med jag gillar ^^

  Kul att höra A&S tillbaka prata tillsammans igen!

 9. Henrik Swenson skriver:

  Gudfadern II före Alien, NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJNEJN JENJEN JEN EJ ENEJNEJ JENJEN NEJ 🙁 Bra avsnitt annars 🙂

Skriv en kommentar