För ett par månader sedan utannonserade Doug Walker på sajten ThatGuyWithTheGlasses.com att sidans stora dragplåster, The Nostalgia Critic, kommer läggas till vila. Det här gjorde många (inklusive mig) lite ledsna. Jag kan tänka mig att det gjorde resten av sajtens medarbetare lite oroliga också, eftersom en relativt stor del av deras views är besökare som kommer dit för Nostalgia Critic. Men Doug Walker försäkrade oss om att något skulle ersätta the main event, och den nya publikmagneten skulle heta Demo Reel. Man visade upp en ny studio som man hyrt, och var så stolta och förväntansfulla inför den nya satsningen.

Den 30:e oktober premiärvisades första avsnittet av Demo Reel, och jag måste säga att jag är aningen chockad. Det Doug Walker och gänget har gjort är att ta internetunderhållningen ett steg närmare TV, och det är enligt mig inte rätt väg att gå. Speciellt inte när man inte har budget för att konkurrera med TV. Vad Demo Reel visade sig vara är Scary Movie- och Epic Movie-formulan i extremt lågbudgetformat, blandat med en liten nypa The Office och Parks and Recreation. Med hjälp av amatörmässiga kostymer och dåliga green screen-effekter försöker man göra roliga parodier på kända filmer, medan vi får följa de tre skådespelarnas jobb med serien mellan scenerna. Det är inte bra. Alls.

Efter Demo Reels debut är TGWTG-publiken splittrad. Medan Nostalgia Critics publikbetyg alltid låg i toppen och pressade sig mot en fullpottsfemma, krälar Demo Reel omkring nära mitten — nånstans Doug Walker inte varit sedan han försökte sig på en Let’s Play av Bart’s Nightmare till SNES. Och det försöket var enligt mig mycket mer underhållande än Demo Reel. Det här har Doug och kompani såklart reagerat på. De måste, eftersom det här är deras jobb som de lever på. Om Demo Reel inte lyckas ersätta Nostalgia Critic ligger de pyrt till på riktigt.För att inte nämna alla andra på sajten, som förlitar sig på att besökarna från ett stort dragplåster ska spilla över till deras egna videos.

Därför spelade Doug in en video där han förklarar att även om premiären av Demo Reel enligt dem var rolig, så kommer man försöka ta projektet i en annan riktning. Ändra på några saker som de själva (blink blink) inte var nöjda med. Egentligen tror jag att Channel Awesome haft ett krismöte, och försöker rädda ett sjunkande projekt. Kanske lyckas man, och kanske kommer Demo Reel till slut kunna axla Nostalgia Critics gamla mantel och hålla TGWTG ekonomiskt flytande. Men just nu ser det jäkligt mörkt ut för Doug Walker. Kanske borde han inte pensionerat Nostalgia Critic förrän något fanns att ersätta det med. Å andra sidan kanske man måste beundra modet.