..Än vad som visades upp i gårdagens program. Främsta anledningen till att jag var taggad på nya säsongen av Så mycket bättre var att just Magnus Uggla skulle vara med. Han är min första riktiga idol och jag har tydliga minnen av ett kassettband med ”Jag mår illa” från väldigt långt bak i tiden.

Men på senare år har jag bara insett vilken stor artist Magnus en gång i tiden var, med en kantig, kaxig attityd och med låtar som faktiskt var riktigt bra. Alla skivor upp till ”Den ljusnande framtid är vår” sitter på kvaliteter som de senaste skivorna saknar. Bowie-influsenser blandas med en vilja att vara störst, bäst och vackrast och med vassa och cyniska, men också fylle-charmiga texter. Det hela landar i en rock/pop artist som faktiskt är bra, på riktigt.

Många verkar tyvärr ha glömt bort hans tidigare alster och därmed bestämde jag mig för att sätta ihop en lista med det bästa han gjort, enligt mig. Den ser ut såhär;

Det bästa med Uggla, enligt Brunlöf

Hallå
Mitt Liv?
Johnny The Rocker
Vår Tid-1977
Skandal Bjotis (Det är Inte Kärlek, Det är Kramp)
Varning På Stan – Live Version
Bobbo Viking
Overture…Dumskallarnas Julafton
Drömmen Som Gick I Kras
Asfaltbarn
Å, Han Kysste Mej
Vittring
Ge Livet En Chans
Centrumhets
Ja Just Du Ska Vara Gla
Jag Vill Inte Tillbaks
Raggarna
Trendit Trendit
Vem kan man lita på
Mälarö kyrka
Mitt Liv? – Live Version

(Jag älskar verkligen ”Mitt liv”. Den är med två gånger av den enkla anledningen. Samt att live-versionen bjuder på nyanser som saknas i studio-versionen).

Vad tycker ni om Uggla? Kan ni se bortom den starkt förankrade ”Uggla-pop:en”?