I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Flash-spel har gått från att skjuta Teletubbies med hagelgevär till fullskaliga upplevelser som många gånger kan överträffa ”riktiga” spel. Det finns en oerhörd potential i det hemmasnickrade och av den anledningen är jag extremt spännd på nya konsolen Ouya och de spel den kan komma att erbjuda.

Abobo’s Big Adventure är en superfyndig, älskvärd och varm hyllning till tv-spel, 80-tal och gamla actionhjältar. Ett pottpurri av kärlek, nostalgi och humor som får dig som spelar att gapskratta. När jag var yngre ansåg jag mig vara en mästare på att snitsa ihop bra blandband och efter vi spelat Abobos äventyr i Retroresan gav jag Abobo’s Big Adventure titeln ”Världens bästa blandband”. En liknelse som jag är nöjd med fortfarande idag.

Det är, kortfattat, en hyllning till alla som någon gång tyckt att tv-spel är roligt.