I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Det började viskas om det redan under 2011; en första UFC-gala i Sverige. Under våren 2012 besannades drömmen för alla MMA-intresserade och Globen sålde ut på bara några timmar. Väl på plats fick vi också, för många första gången, uppleva världens största MMA-organisation på plats.

Stämningen var elektrisk och galan är för mig ett kärt och varmt minne som jag kommer bära med mig länge. Gräddet på moset var naturligtvis vår egen storstjärna Alexander Gustafsson, som till publikens stora lycka också vann övertygande i sin match mot Thiago Silva. Jag tror inte det finns någon som var på plats, eller till och med bara såg galan hemma i soffan eller på sportbaren, som inte vill att UFC ska komma tillbaka till vårt land i norr.

Jag kommer bitas och klösas för en biljett, det kan ni vara säkra på.