I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Musikåret 2012 har varit väldigt poppigt för mig, om man bortser från den återuppväckta Coheed and Cambria-fanatikern i mig. Det har handlat mycket om snygg pop, enkla melodier och coola frisyrer(?). Men efter en veckas koncentrerad lyssning hemma i Henninge-skogarna får jag nog ändå konstatera att årets album kommer från kanadensiska Japandroids.

Indierock är en knepig genre – den innehåller så mycket trots att namnet egentligen innebär det motsatta. Men det är en genre jag generellt uppskattar och Japandroids skiva Celebration Rock är en skiva jag kan lyssna outröttligt på, varv efter varv. Den är lagom ruffig, ösig som få och sitter på riktigt många, riktigt svinbra låtar.

Den bästa är utan tvekan ”The house that Heaven built” och ni borde lyssna på den, här nedan. Den är awesome.