Att licensspel länge har ansetts som skitspel på förhand är ingen hemlighet. Men som vi alla vet är detta något som håller på att ändras. Några som verkar ha insett att det kan vara smart att faktiskt lägga ner lite tid på sina licensspel även i dessa dagar är Disney. Redan på den gamla goda tiden visade Disney att de brydde sig om sin licens och med hjälp av Capcom har Disney levererat en hel del spelklassiker.

Även denna generation tycker jag att de har varit duktiga på leverera helt ok spel, som exemplevis Epic Mickey, Toy Story 3 (som faktiskt är mer än bara ok) och de två Kinect-titlarna ”Disneyland Adventures” och ”Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure”.

Tyvärr är det inte alls lika roligt att vifta i Toy Story Mania som det har varit i de tidigare Disney-spelen
Nu har det släppts ännu ett Kinect-spel med Disneys namn på. Nämligen Toy Story Mania. Till skillnad från de två andra spelen, fokuserar Toy Story Mania på enbart minispel, där det i de andra två spelen även fanns en viss story mellan allt Kinectviftande. Faktum är att om du vill kan du spela Toy Story Mania med hjälp av en handkontroll, men varför skulle du vilja det? Jag anser dock att det är bra att de har valt att fokusera på spelandet här och en slipper försöka navigera sin avatar för att komma till nästa minispel, vilket kunde vara väldigt irriterande i de andra spelen. Nu är det så basic det bara kan bli. Välj spel och börja vifta.

Tyvärr är det inte alls lika roligt att vifta i Toy Story Mania som det har varit i de tidigare Disney-spelen. Det tror jag beror på att detta riktar sig till en yngre (spelet är helt på svenska) och oerfaren publik. Minispelen är otroligt simpla och är i stort sett samma slags spel, men med  en ny bakgrund.

Min son som har en hel del Kinect-rutin fann inte Toy Story Mania jättespännande, men jag tror att det kan vara väldigt underhållande för någon som är en ny Kinect-spelare.