2013 med sin lovande line-up är inte den idealiska tiden att sluta recensera spel, men det kan tyvärr inte hjälpas. Från och med idag tar jag ett uppehåll från att skriva intryck och recensioner om spel här på Sveriges bästa spelblogg. Det är inte för att jag har fått någon Brunlövisk uppenbarelse och ska avsvära mig mitt älsklingsmedium, inte heller är det för att Ludde tvingade mig spela Warhammer 40K Space Marine förra året.

Istället är det så att jag har gått och fått nytt jobb! Från och med idag sysslar jag med PR för eminenta Paradox Interactive. Trots att vi på Svampriket i huvudsak är lekmän*, allt drivs ideellt och vi i mångt och mycket inte har några journalistiska ambitioner så finns det inte på kartan för oss att det skulle fungera att både arbeta med PR för spel och samtidigt recensera andra.

Jag kommer dock inte försvinna från bloggen. Enbart tio texter av de jag publicerade förra året var spelintryck. Min ambition är att kunna fortsätta skriva om spelmediet i stort ur ett normkritiskt perspektiv, att fortsätta bidra med några serier och att assistera Brunlöf på skitsnacksbloggen.

Jag kommer också fortsätta medverka i Svamppod, däremot kommer jag inte längre att motta några spel från Svampriket (dvs. genom distributörer) utan enbart prata om de spel jag skaffat på egen hand. Så ni kan se fram emot långa, långa, lååååånga haranger om Mass Effect och Persona 4.

Förhoppningsvis kommer ni inte misstro precis allt jag säger som någon form av subliminala meddelanden för att få er att lira fler historiskt korrekta strategispel, men om så skulle vara fallet är ni välkomna att kontakta mig eller Svampriket med kritik/feedback. Informationen finns under ”kontakt” under fliken ”Om Svampriket”.

Vi avslutar med en orelaterad gif, eftersom den här texten var supersvår att bildsätta.

 

*Linus pluggar journalistik och kan eventuellt undantas