Skitsnacksblogg

Inför Skitsnack S02E02: Oscarsgalan

Efter en lyckad lansering av säsong 2 är det på söndag dags för det andra avsnittet för säsongen av Skitsnack. Som de flesta av er redan vet står Oscars-galan i centrum denna gång och jag kommer tillsammans med min sambo och minst lika filmintresserade flickvän diskutera de filmer som nominerats till “Årets film”, samt en hel del annat knutet till galan och det spektakel som den medför.

Vi vill också veta vad ni tror och tycker. Är det någon film som blivit snuvad på en nominering? Vilken är era förhandsfavorit? Hur kan Argo bli nominerad som bästa film, men utan att Ben Affleck nomineras för “Bästa regissör”? Kommer Seth Marfarlane vara en bra värd för galan?

Svara på dessa frågor, eller kommentera om egna hjärteämnen, så försöker vi integrera era kommentarer i avsnittet så gott det går.

Vi hörs igen på söndag!

Kommentarer

 1. Tommy Håkansson skriver:

  Det blir svårare och svårare att hålla intresset uppe för Oscarsgalan ju mer insatt man blir. Det är alldeles för ofta uppenbart att det handlar lika mycket om en films lobbyister och människorna bakom som den egentliga kvaliteten. För att inte nämna att vissa genrer alltid kommer ha det motigt, hur bra filmerna än må vara. Eller hur en statyett kan gå till någon för ett verk som hen egentligen inte förtjänar det för om personen bara blivit nominerad tillräckligt många gånger tidigare. Jag saknar det rena med att “bäst vinner” utan alla andra faktorer runt omkring.

  Med det sagt vet jag inte om jag tycker någon blivit snuvad i år. Inte som Drive blev snuvad förra året i alla fall. Även om jag inte är ett fan av Skyfall tycker jag den kunde fått vara med mer, men tyvärr är den i fel genre. Detsamma gäller Looper. Vilket fall som helst kommer jag sitta och följa skiten live, och heja på Django och Paranorman. Och säkert någon mer.

  Fråga: Hur möjligt tror ni det är att Amour inte vinner bästa utländska?

 2. John Andersson skriver:

  “Best supporting actor” känns ju klart som den knivigaste att utse.

  Alan Arkin(Argo)
  De Niro(Silver Lining Playbook)
  Philip Seymour Hoffman(The Master)
  Tommy Lee Jones(Lincoln)
  Christoph Waltz(Django)

  Idel TUNGA namn här, men mina favoriter här är ju tveklöst Philip Seymour Hoffman och Christoph Waltz. Tror dock Seymour Hoffman ligger först i racet där. Spännande i vilket fall!

  Tror filmer som Life of Pi och Beasts of the Southern Wilds kommer ro hem en hel del priser.

 3. gabbay skriver:

  Jag håller verkligen inte med Tommy om att man skall ta in Skyfall looper m.m då Oscarn skall stå för mer än simpel underhållning även om det kan gå till överdrift som i fallet med Crash som vann för några år sen!Crash är en skitfilm. Return of the king vann trots allt för några år sen och det får man väll säga är en “underhållnings film Däremot är det sjukt hur många dåliga filmer som vunnit priset för bästa film det senaste tio åren:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Academy_Award_for_Best_Picture

  Att inte fler har klagat på att dom nu väljer ut hela nio stycken filmer som nominerad till bästa film är helt galet. Det urholkar ju hela grejen men det är klart att det är kul att skriva på dvdfodralet.

Skriv en kommentar