Passion är något riktigt vackert. Det var nu flera år sedan jag slutade se begreppet och ordet ”nördigt” som något negativt. Jag är glad att vi har kommit någonvart, jag är glad att man får tycka om samma saker idag som jag tyckte om för 15-20 år sedan. Jag är glad att nördarna slog tillbaka.

Kevin Smith är lite som nördarnas talesman. Han uppfattas som väldigt cool, har mycket nördcredd men har också blivit hyllad utanför den innersta nördbubblan. Allt började med Clerks (Fantastiskt mysig film, finns på Netflix – se den!) och för att ha råd att skapa denna film var Kevin tvungen att sälja av stora delar av sin serietidningssamling. Sedan dess har han säkerligen inte behövt bry sig nämnvärt mycket om pengar igen. Men serietidningarna finns kvar i hans liv, och nu har detta ämne blivit tv-serie.

I Comic Book Men ser vi hur vardagen ser ut innanför väggarna på hans serietidningsbutik. ”Jay & Silent Bobs Secret Stash” är en nördfästning utan dess like och det går inte en minut av tv-serien där jag inte längtar dit. I centrum för programmet står givetvis Kevin Smith, men också hans anställda som även dem är några egensinniga karaktärer (som ibland dock kan bli lite för mycket). Det är en underhållande, informativ tv-serie om serietidningar, men också om samlande, jakten på nördguld och all passion som följer.

Jag blev upp över öronen förälskad i serien efter bara något avsnitt och rekommenderar den varmt till alla som någon gång haft ett serietidningsintresse. Serien har precis tagit ett juluppehåll men fortsätter redan under våren med resten av den andra säsongen. Jag råder dig att följa med då.