Skitsnacksblogg

Inför Skitsnack S02E06: RoboCop

Till söndag ska Anders och Samson parkera sina bakdelar i en soffa och med mick i hand se på film igen. Under förra säsongen av Skitsnack tittade vi på The Karate Kid. Denna gång har lotten fallit på kultklassikeractionrökaren från 1987; RoboCop.

Vi kommer spela in ett kommentatorspår till filmen som ni sedan kan lyssna på, förslagsvis samtidigt som ni kollar på filmen. Av enkelhetens skull kommer vi använda Netflix-versionen,  så vill ni vara säkra på att få samma uppspelningshastighet och samma version rekommenderar vi att ni gör detsamma.

Vi vill såklart veta vad ni tycker om filmen också. Håller RoboCop måttet, hela 26 år gammal? Vill du, precis som Dick Jones, ha en Ed209 som vakthund? Är Claerence Boddicker en av de bästa antagonisterna någonsin? Vi vill veta!

Lämna en kommentar i detta inlägg eller maila oss på skitsnack@svampriket.seThank you for your co-operation. Good night.

Kommentarer

 1. Lennie Johansson skriver:

  Mycket bra film som håller än idag. En scen som man speciellt hajjade till på när man var liten är ju den brutala avrättningen av Murphy i början, och fortfarande lika hemsk än idag. Men vad tänkte dem med en tjutande gris som ljudeffekt när Ed209 faller i trappan 🙂

 2. Christoffer skriver:

  Suverän film med grymt soundtrack. 80 tals- mörk framtid där samhället faller isär när det är som bäst. Ser fram emot avsnittet!

 3. Peter Eriksson skriver:

  Robocop var en av min favoritfilm när jag var liten. Dock minns jag inte att jag tyckte avrättningsscenen var läskig, kanske hoppade mina päron över den med flit.. För med tanke på hur awsome jävla megacoolt jag tyckte det var att han hade jetpack i ..(tredje?) filmen så borde jag varit för liten för att få se det våldet.
  (Casey Jones var för övrigt näst coolast just då, efter Robocop med jetpack)

  Mer än så är väl ingen ide att jag skriver för då blir det väl för långt?

  PS. I mitt huvud avslutar jag alla positiva samtal med: Thank you for your cooperation, goodnight. Men jag är rädd att ingen kommer fatta och tycka jag är konstig om jag skulle säga det i verkligheten.

 4. Peter Eriksson skriver:

  Jag skiter i vad du säger om mina långa kommentarer!

  Hur förbannat häftig vart inte hans automatiska, extra långa picka??
  Eller *TRYCKET* i stegen han tar!
  Eller att de gnistrar när han kör ur garaget!

  Robocop tryckte på alla mina knappar när jag var ett litet barn.

  (Förutom att han äter nån skit som ser ut som barnmat. Inte ens då gillade jag saker som hade med barn att göra. Ännu äckligare är ju att någon i filmen smakar på skiten, minns inte vem det är.

  Jag köpte en robocopdvdbox på ginza (precis innan det blev o-coolt att använda katalogen btw), bara för att få uppleva besvikelsen att de inte vart filmerna utan nån jävla serie?!
  Kollade 5 minuter, de va inte rätt röst eller nått så rörde jag inte den mer.
  Den har Bob fått och förhoppningsvis bytt bort eller nått.

 5. Haha, jag gav serien typ 37 minuter innan den åkte tillbaka i fodralet igen!
  Den ligger väl å samlar damm i gömmorna nånstans kan jag tro…

 6. Robocop var en ständigt återkommande film i vår vhs-spelare när jag växte upp.
  De grova våldscenerna och coola miljön var väl de som lockade mest då, idag är det Verhoevens sköna tänk med reklamfilmer/nyhetssändningar och propaganda som är det bästa med filmen.
  Samt att se Red Forman som badass skurk, med hår på huvudet!

Skriv en kommentar