Skitsnacksblogg

Inför Skitsnack S2E7: Game of Thrones

Vi rullar vidare med säsong 2. Med en förhoppningsvis piggare Samson ska vi nu diskutera, fundera och troligen sönderanalysera Game of Thrones säsong 3-premiär. Vi kommer prata om en del andra tv-serier också, som The Walking Dead och New Girl, men det är Game of Thrones som blir den centrala diskussionspunkten.

Är ni lika taggade som vi? Kommer säsong 3 bli den säsong som befäster Game of Thrones som en av vår tids bästa tv-serier? Har ni läst böckerna? Kommer Fantasy-tv få ett uppsving igen efter seriens framgång? Gillar du kanske inte serien över huvudtaget?

Lämna en kommentar här i inlägget, eller maila till skitsnack@svampriket.se, så ska vi göra så gott vi bara kan för att väva in era åsikter, funderingar och farhågor i programmet också.

Som vi ser det så gör vi alla den här podcasten tillsammans – er input och era kommentarer är minst lika viktiga som våra, så låt era åsikter träda fram.

Vissa vassa och rätt stora spoilers kan finnas bland kommentarerna. Läs på egen risk.

Kommentarer

 1. NuYu skriver:

  Spoilervarning, antar jag:

  Jag satt och tänkte att det här kommer sluta illa för mig eftersom jag gillar för många karaktärer. Sen blev jag glad över att få se en annan sida hos Joffrey, för första gången kändes det inte helt falskt utan som om han faktiskt blev lite konflikterad (det är ett ord, definitivt) över hur han ska förhålla sig till olika saker. Han har förstås visat på svaghet förut, men det här var något annat. Mer intressant.

  Nu hoppas jag också att Tyrion kommer göra något radikalt, han kan bara inte gå med på den behandling han utsätts för.

 2. Quid skriver:

  Själv har jag inte fastnat för Game of Thrones, jag tycker det är för segt. Alla andra pratar sig varma över hur bra och välgjort det är. Visst, det är grymt välgjort men det hjälper inte, jag fastnar inte ändå… det känns som att se snygg färg torka 🙂

  Walking Dead gillar jag däremot. Första säsongen var kort och bra, sen tappade dom det lite i säsong 2 för att sen hitta tillbaka igen i säsong 3. Men jag tycker det är för många avsnitt, korta ner det och håll storyn tajt istället för att fylla ut säsongerna med en massa nonsens…

  Sen New Girl har jag precis börjat kolla på, tycker det är okej än så länge, får väl se om det rycker tag i mig. Men det jag ser fram emot mest i serieväg just nu är ju avslutningen på Breaking Bad!

 3. anna.p.anna skriver:

  Eller så kan man göra som jag, stå helt vid sidan av, inte ha sett ett enda avsnitt och undrande blicka in i gemenskapen. Sen rycka på axlarna och gå och se om ‘Twin Peaks’.

 4. Bob skriver:

  Fistbump på Anna!

  Twin Peaks är en av de bästa serierna nånsin!

 5. SonKite skriver:

  *SPOILERVARNING TYP*
  Yeay, Game of thrones eller “A Song of Ice and Fire” . Fast jag blev nog en aning besviken på säsong 2, det var saker som de inte tog upp eller ändrade om. Men visst det beror på att de inte kan översätta boken rakt av. Fast jag saknade Boltons speciellt Ramsay, men han kanske dyker upp nu i säsong 3 och även syskonen Reed, men de ska dyka upp denna säsong. Men det finns scener från “A Storm of Swords” som bara inte får ändras på. Och de ska dela upp boken i två säsonger.

  Vad mer jo man vill att Herr Martin skriver klart de där sista böckerna. Just nu är planen att det ska bli sju böcker; A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords, A Feast for Crows, A Dance with Dragons, The Winds of Winter (kommande) och A Dream of Spring (kommande). A Time for Wolves (kanske titel). Jag tar tid på mig att läsa den senaste boken, de andra läste jag över en sommar.

  Är man intresserad av att veta mer om Targaryens (draktämjarna) och deras historia och varför och hur de påverkar de händelser som pågår nu i säsong 3 följ denna youtube länk: (spoiler för allt upp till säsong 3) http://www.youtube.com/watch?v=mnfYj-cHM5c

  /Eric

 6. Ruben skriver:

  Twin Peaks!

  Annars så har Doctor Who äntligen börjat rulla på igen. 50-årsjubileumet är på ingående, så blir det något specialavsnitt av Skitsnack som ska omvända Anders till fanboy?

 7. Trasch skriver:

  Jag är en av de där som hoppade sent på Game of Thrones-tåget (aldrig läst eller någonting). Kanske två månader innan säsong 3’s premiär började jag titta, men det levde upp till förväntningarna med precis vad alla sagt: mycket sex, trevliga miljöer och härliga äventyr. Eller framförallt alla relationer och konflikter. Som en episk medeltida såpa.

  Men serien blommade upp för mig verkligen när det kom drakar in i bilden. Jag var helt.. Jag flög upp ur soffan. Drakar liksom! Och därför var det givet att det största för mig i premiären : *SPOILERS* var att se drakarna som blivit ganska stora där vid skeppet. De ser skitsnyggt gjorda ut dessutom. Men överlag.. Helt okej premiär. Hade dock velat se mer av dom där monstren som kom ut från bortom muren (whiterunners?). Men det kommer väl. *SPOILERS SLUT*

  PS. Som ni märker så har jag ingen vidare koll på serien. Men gillar den bättre än Walking Dead. DS.

  / Trasch, föredetta Trazh

 8. Jag, som stort fan av böckerna, älskar serien. Har ytterst få negativa saker att säga om den annat än att man helt i onödan har lagt in bröst. I böckerna är det redan en hel del sex och naket så varför man vill ha ännu mer i TV-serien är något jag inte förstår.

  Men nu i säsong tre drar ju några av mina favorit historier igång på riktigt.

  *SPOILER*
  Hade dock hoppats på att få se min favorit Arya redan i avsnitt ett, får se om hon dyker upp i avsnitt två.

 9. Glömde en sak:

  George RR Martin borde ge fan i TV-serien och skriva klart böckerna som vi väntar på! Så vi inte får en Robert Jordan avslutning på det hela.

 10. Trasch skriver:

  Jag glömde också en sak:
  *SPOILER*
  Arya Stark är en av mina favoritkaraktärer och lite trist att hon inte var med i premiären. Meeen man kan väl inte få allt antar jag. *SPOILER*

 11. Jag har förövrigt skrivit lite kort om Game Of Thrones här: http://kulturkamraterna.se/?p=691

  Jag är medveten om den skamlösa reklamen, men herr Brunlöf godkände länkandet ^^

 12. Dandagob skriver:

  Kul att ni pratar tv-serier! Och jag hoppas Samson kommer ta lite tid att förklara hur fantastiskt Community kan vara ibland (även om det har blivit vissa ändringar nu med denna säsong.)

  Men Game of Thrones! !!!!!!!!!!@Spoilers@!!!!!!!!! för avsnittet! Tyckte det var snyggt det de gjorde med Tyrions skada, något som allmänt finns i boken men inte böckern är att alla (de flesta) är mycket fulare och alldagliga än i tvserien. Tyrion är inte bara en dvärg men allmänt ful också. Efter han tog ett svärd i ansiktet så förlorar han hela näsan och beskrivs som horribel i boken, medan i tvserien får han ett ärr istället. Dock gillar jag verkligen att de nämner något om att vad ryktena sa så trodde man att du hade förlorat näsan. Jag älskar verkligen callbacks som visar att de är medvetna om huvudmaterialet. Annars så var avsnittet bra men gick inte så mycket framåt (som man alltid önskar), man fick se vad egentligen vad Tywin tycker om sin son, drakar har blivit större, bröstvårtor har gått förlorade och Snape dyker upp i norden.

  Håller Ebrisium att karln borde kämpa vidare med skrivandet. Alla författare kan inte få en Brandon Sanderson efter döden som knyter ihop böcker bättre än vad de själva skulle göra i jordelivet.

Skriv en kommentar