Inatt smäller det. Det var länge sedan jag tippade resultat inför en UFC-gala, så jag tänkte försöka ändra på det inför UFC 160. Kortet ser på förhand riktigt smaskigt ut, med två tungviktsmatcher som jag anser vara hyperintressanta – inte minst då min favoritfighter just nu, tillika tungviktsmästare, återigen ska försöka försvara titeln. Jag är toktaggad! Såhär tror jag det går på huvudkortet:

Donald Cerrone Vs. KJ Noons

”Cowboy” bjuder alltid upp till fight, och är i regel alltid underhållande. KJ Noons är vass även om hans tidigare Strikeforce-motstånd egentligen inte säger så mycket om hans förmågor. Vid invägningarna tidigare i helgen lovade de varandra att deras fight skulle bli ”Fight of the Night” och jag ser ingen anledning till att det inte ska kunna bli så. Visst kan det mycket väl komma ett tidigt avslut från båda håll, men jag tror faktiskt fighten går till domslut, där jag väljer att tro på Cowboy utan några egentliga grunder alls. Kanske för att jag gillar honom så mycket.

Gray Maynard Vs. TJ Grant

Just nu är Gray Maynard fightern som nästan besegrade Frankie Edgar, för att sedan dras med i det urtråkiga spektakel som blev av fighten mot en Jackson-infekterad Clay Guida. Han behöver en bra, imponerande vinst för att verkligen kvala in sig som en lättvikts-contender igen och han hoppas kunna få denna fight mot TJ Grant. Kanadensaren TJ kommer in med fyra vinster i ryggen mot diverse kända och okända namn, och kan faktiskt bli en rejäl utmaning för ”The Bully”. Men jag tror ändå att Maynards brottning, styrka och explosivitet blir det som avgör. Vinst för Gray Maynard, på knock i tredje ronden blir mitt tips.

Glover Teixeira Vs. James Te-Huna

Glover kan mycket väl vara på väg mot en titelmatch vid vinst mot Te-Huna. Det kräver en imponerande vinst med avslut, men det tror jag inte att han mäktar med. Inte för att James Te-Huna blir en allt för svår nöt att knäcka, utan snarare för att jag tror Glover blir för trött. Visst är han imponerande när han bara kör på, men jag har inte det där extra från honom i några matcher nu och mer och mer börjat tvivla på att han har bland de riktiga höjdarna i lätt tungvikt att göra. Jag tror matchen blir trött och sömnig efter första ronden, går till domslut där Texieira vinner en jämn, men inte så imponerande seger.

Junior Dos Santos Vs. Mark Hunt

Före detta tungviktsmästaren Junior Dos Santos är en striker med råge. Med dynamit i nävarna, enorm pricksäkerhet och ett fotarbete som får de bästa av boxare att skämmas är han bland de allra bästa i divisionen. Hans motståndare är dock en man som verkar kunna ta hur mycket stryk som helst, och ändå komma tillbaka i nästa rond, redo med sin enorma slägga. Även om det enligt mig vore roligare för divisionen om ”The Super Samoan” vann så tror jag Dos Santos tar hem det här, på TKO i andra ronden. Han är helt enkelt för vass för Hunt.

Cain Velasquez Vs. Antonio Silva

Yes we Cain! Velasquez är fightern som skräddarsytts efter mig och mina preferenser. En fighter som har bättre cardio än de flesta mellanviktare, med ett ground-and-pound som tycks lämna sprickor i golvet och med en förmåga att alltid pressa och få sina motståndare att backa så finns det inget mer jag begär av en fighter när det kommer till stil. Att han sedan rent personligt är väldigt ärlig, nertonad och lugn gör det hela ännu bättre. Velasquez är just nu bäst i världen, och bör enligt mig listas betydligt högre på världens pound-for-pound listor. Jag tror nämligen att ingen, verkligen ingen kan slå honom just nu. ”Bigfoot” har försökt förut, och det gick inte alls. På UFC 160 kommer det gå lite bättre, men bara lite. Jag tippar vinst för Velasquez i andra ronden, på TKO.

Det är mina tips. Vad tror ni? Och hur taggad är ni på galan?