Summer Of Arcade tuffar på och det tredje spelet ut är en HD remake av spelet Flashback. I detta science fiction äventyr axlar du rollen som Conrad B. Hart, som till en början inte har en aning om vem han är. Efter ett tag visar det sig att han är en agent vars uppdrag är att förhindra att en ras med utomjordingar, som är av den sort att de kan ändra form och utseende, att ta över jorden. Visst låter det spännande och nyskapande? Fast var inte oroliga. Det är inte för storyn som en spelar Flashback.

Jag minns mycket väl när jag spelade det, back in the day, och jag minns mycket väl hur jävla svårt jag tyckte att det var. Samt hur jävla snyggt det såg ut. Särskilt då hur huvudkaraktären rörde sig. Det såg nästan ut som på riktigt!

Jag minns mycket väl när jag spelade det, back in the day, och jag minns mycket väl hur jävla svårt jag tyckte att det var
Spelet är fortfarande snyggt, fast då på grund av andra saker än bara på hur Conrad rör sig. Det har liksom hänt en del på grafikfronten, sen 1993. Miljöerna är riktigt fina, särskilt de som utspelar sig i djungler eller på utomjordiskt territorium. Det är även fortfarande rätt så utmanande, dock inte alls så frustrerande svårt som jag minns det. Det handlar mycket om att försöka och misslyckas och att försöka igen, men det blir aldrig så svårt att jag vill kasta kontrollen i väggen och springa skrikandes ut ur rummet.

En annan stor skillnad från orginalet är att det inte alls känns som att jag måste ta en skärm i taget, Dragons Lair-style. Flashback anno 2013, känns i mångt och mycket som att spela Shadow Complex.

Jag har alltid haft lite svårt för det här med remakes. Men när de görs på det här sättet får det bli tummen upp. Sen kan jag meddela att om du inte alls har någon lust med att spela en remake på Flashback, utan mycket hellre skulle spela orginalet igen, men du äger ingen SNES, Amiga eller ett Mega Drive, så får du orginaleversion med på köpet.