Spoilercast

Spoilercast: The Last of Us

Äntligen är det dags för Svampriket att följa upp på dundersuccén med #Spoilercast. Denna gång är det Naughty Dogs The Last of Us som ligger under luppen. Malin tar befäl över utredningen och styr oss genom hela berättelsen. Vi pratar om alla spelets delar och vänder på alla stenar för att kunna ge en sån komplett bild som möjligt av vad vi spelat och vad vi tycker och känner och tänker om det.

Vad tyckte du?
Ja, om spelet förstås. Vill du berätta vad du tycker om konceptet #Spoilercast är det förstås också välkommet.

#Spoilercast 2: The Last of Us

Kommentarer

 1. En pojke med en plastpåse skriver:

  Jätte bra avsnitt och jag hoppas att ni gör fler och kanske av spel som inte släppts samma år typ gör en spoilercast av MGS3, Persona 4 eller något Dragon age…då blir jag glad 😀

  Och angående alternativa slutet så skulle pojken som blev infekterad bli dödat av Joel men hans bror eller pappa dödar inte sig själv och istället så blir han slut bossen och ska få sin hämnd eller något, vad tycker ni om den idén ?

 2. Quid skriver:

  Efter att ha ett quicktitten här på Svampriket så förstod jag verkligen inte varför folk hyllar det här spelet, men nu efter att ha lyssnat på spoilercasten så är jag med på banan igen. Själv har jag inte någon PS3 (är en PC-kille) så jag lär nog aldrig få spela det, men vad jag hör så påminner det väldigt mycket om Bioshock Infinite. Riktigt bra story och karaktärer som kastas bort med halvdant gameplay. Jag håller verkligen med Tommy (tror det var han som sa det) om att fler spelutvecklare borde våga göra spelmoment med mindre eller helt utan pang-pang, där man bara är helt enkelt…

 3. Originalhater1 skriver:

  Underbart avsnitt, spelet summerades på ett bra sätt och det var intressant med in flikande av personliga åsikter.

  Var det bara jag som tolkade det som att under vinter delen så såg det ut som om Ellie hade Joels jacka på sig? så jag trodde han var stendöd fram till man ville byta till sig antibiotikan.
  Sedan angående det återanvändande av tavlorna. När jag spelade spelet så tror jag det var precis när man skulle till Bill så var det en brandtrapp man kom upp på från en container, denna brandtrapp hade ingen logisk förklaring för plattformen du kommer upp på hade ingen som helst koppling till själva trappan. Detta var dock bara en gång jag stötte på, men det lättade lite på den tunga stämningen med ett skratt :).

 4. I am John Fooooooo skriver:

  Fantastisk spoilercast! Aldrig har 3+ timmar försvunnit så fort som när jag får lyssna på er gå igenom, i mitt tycke, den här generationens starkaste berättelse i spelvärlden. Efter att jag spelat färdigt spelet så tänkte jag inte såååå mycket på det, men nu när jag hört er, och det var ändå två-tre månader sedan jag klarade spelet, så kommer många av scenerna och stämningen tillbaka.

  Och den underbara musiken! Om det är något jag måste “klaga” på så är det att ni inte riktigt gav musiken och ljudbilden i stort tillräckligt med utrymme och cred. Varenda röstskådespelare sätter i princip varenda mening med en sån pondus och självklarhet att jag baxnade.

  Ser fram emot fler spoilercasts, så klart! Ser er gärna ta er an mastodontspel som Dragon Age och Mass Effect, men förstår också svårigheten i detta 🙂

  Ni går från klarhet till klarhet! Peace

Skriv en kommentar