Det spel som jag utan tvekan har tillbringat mest tid med under min semester är FIFA 14. Då jag är smått allergisk mot denna typen av spel är jag själv otroligt förvånad över hur jävla kul det är. Om en spelar mot andra spelare vill säga. Jag skulle nog aldrig kunna sätta mig ner helt ensam för att joxa lite med trasan.

Jag vill inte påstå att jag är något proffs, men jag är nog helt klart en svår motståndare. Varför jag tror mig vara det är att jag har lyckats bryta spelet i fråga. Jag har märkt att jag kan göra sådant som andra ”vanliga” FIFA-spelare inte kan. Jag har under mina timmar med FIFA 14 nämligen kommit på några tricks som gör att jag blir en svår spelare att möta. Eftersom jag är en hyvens kille tänkte jag helt sonika dela med mig av dessa tricks.

Notera:
Dessa tricks går inte att läsa om i någon manual någonstans. De är helt självlärda tricks som du inte ens på internet kunnat läsa om förrän nu, exklusivt på Svampriket.se.

”Offside-fällan”

Ett sätt att försvåra för din motspelare att göra mål är det här med offside. Jag har kommit på att om en trycker på L1 och R1 (jag har spelat på PS4) tre gånger i följd, riktigt rikitgt fort, så ställer jag min motspelare 9 gånger av 10 i solkar offside. Det svåra är att en måste som sagt trycka tre gånger, riktigt riktigt snabbt. Trycker du bara ganska snabbt eller rätt så fort, då blir det inte lyckat alls. Som till exempel under en match då jag mötte Peter (Peter Ahonen reds. anm) där jag istället för att rycka tre gånger, riktigt riktigt fort istället tryckte skitfort så blev Peter inte alls ställd i offside utan istället fick han ett friläge.

”Hörn-duellen”

Något som jag har lärt mig är bra att behärska är det här med fasta situationer. Jag är verkligen ingen expert när det kommer till offensiva fasta situationer, men i de defensiva, särskilt då det handlar om hörnor, är jag förmodligen en av de bättre i Sverige. Kanske till och med världen. Jag har nämligen kollat en del klipp på YouTube och inte sett någon göra på samma sätt som jag. Saken är den att jag har märkt att om jag, precis när min motståndare slår sin hörna, håller in fyrkant och kryss (återigen, jag har spelat på PS4) exakt samtidigt och extra hårt, så vinner jag 9 gånger av 10 nickduellerna. Ofta brukar detta leda till att jag får ett farligt kontringsläge. Notera att det är extremt viktigt med tajmingen här. Trycker du inte exakt samtidigt, utan kanske lite tidigare på fyrkant så är risken stor att du får ett mål i baken. Detsamma gäller med hur hårt du håller ned knapparna. Håller du inte extra hårt, utan istället håller ganska hårt så finns det även då risk för att du kommer att ligga under.

”Straff-taktiken”

Det jag hatar mest med FIFA är när en match går till straffar. Jag har inte nerver för det. Men som tur är har jag även här lyckats bryta spelet och kommit på ett sätt att, för det mesta, gå vinnande ur kampen. Jag har nämligen märkt att om jag spottar min motspelare i ansiktet så brukar denne tappa sin koncentration och jag kan med lätthet skjuta bollen i mål. Något som är viktigt att tänka på är att du får bäst resultat om du hullar. Men givetvis funger en rejäl spottloska också, men som sagt, att hulla är att föredra. Har vunnit fler straffläggningar när jag valt hullning framför att spotta på det traditionella sättet.

Där var mina FIFA-tips färdiga för denna gång. Men inom kort kommer del 15 och vem vet, jag kanske även kan lyckas bryta det spelet. Om jag gör det lovar jag att återkomma med en ny lista, men nya knep. Lycka till ute på planen och dela gärna med dig i kommentarerna av dina egna tips och tricks. AVSPARK!