Information

Utvärdering av Svamppod, Säsong 2

Säsongspremiären av vår podcast är inte långt borta nu. Den andra säsongen var en händelserik och turbulent sådan, men vi skrapade ändå ihop rätt många, ganska bra avsnitt. Och när vi nu har haft lite ledighet från ordinarie sändningar under sommaren är alla på redaktionen toktaggade inför hösten tillsammans med er och Svamppod.

Nu vill vi veta vad ni tycker
Men. Den här podcasten möjliggjordes från första början av er som lyssnar. Utan er, inget oss. Så givetvis ska ni vara med och tycka, forma och i förlängningen skapa podcasten tillsammans med oss, även i fortsättningen. Inom kort kommer vi internt ha ett möte där vi ska utvärdera den andra säsongen. Så nu vill vi veta vad ni tycker.

Varför gillar ni Svamppod? Vad är det ni inte gillar? Vad kan vi bli bättre på? Vad bör vi sluta med? Hur långt bör ett avsnitt vara? Vilka spel glömmer vi bort? Vilka pratar vi alldeles för mycket om? Gör Er röst hörd, för den betyder ofantligt mycket för oss.

Vi hoppas ni har haft en skön sommar tillsammans med Svamppod Sommar. Och vi ser fram emot att höra mer från er när Svamppod säsong 3 har premiär, Tiiiisdagen den 2:a september.

Tack på förhand för er input.

Kommentarer

 1. Christian Lundström skriver:

  Är överlag makalöst nöjd med det ni erbjuder och presterar. Det ni producerar är saker jag kan återkomma till flertalet gånger och jag ser framemot att ännu en gång få följa er 🙂

  Jag personligen är ett fan av längre avsnitt då jag ofta lyssnar på er i samband med antingen arbete eller träning vilket ofta lämpar sig i längre mått.

  För att vara lite luddig så tycker jag att ni ska köra på i spåren från förra säsongen – ni är otroligt bra 🙂

 2. Oskar skriver:

  För mig är er grej att sprida välbehag med sköna personligheter, det är vad som har gjort svamppod till min favoritpodcast.

  Eftersom ni ber om konstruktiv kritik så tänkte jag droppa mina två små tankar.

  Det första är att kanske sikta på att spela in längre avsnitt för att sedan gallra bland meningarna lite mera.
  Det har hänt att det blir “nu blir det för mycket av detta, nu går vi vidare” när personen som talar kanske inte känner sig riktigt klar. Längre avsnitt gör verkligen ingenting.

  En sista grej är att kanske gå mer in på vilka platformar spelet har släppts/ska släppas till, vad det är för genre, och sådan info innan man dyker in på vad som är så bra/dåligt med spelet.
  Nu vet väldigt många självklart vad alla spel går ut på redan, men det har hänt att det öppnas diskussion om spel där system, genre, grafikstil och så vidare nämns efter hand. Detta är sjävklart en smaksak och det är säkert en hel drös som tycker tvärt om.

  Oavsett vad ni hittar på inför nästa säsong så är jag säker på att jag kommer lyssna varje tisdag ändå.

  Hoppas inlägget var till någon nytta. 🙂

 3. Lovelime skriver:

  Jag är också riktigt nöjd och har nog ingen direkt negativ kritik att komma med alls. Svårt att gnälla när vi får allt gratis med.

  Ett inslag som jag uppskattade extremt mycket i förra säsongen var Eve online repotaget, det var så jäkla snyggt. Jag vill absolut se mer av detta. Likaså telefon intervjun med Ken Olofsson var också ett snyggt inslag. Absolut mer sådant om tillfälle ges.

  Nu skenar det iväg lite i mina tankar, samtidigt som jag lyssnar på ME spoilercasten. Korta fokuserade “dokumentär-specialer/ämnesfördjupningar” tror jag ni skulle kunna göra jäkligt bra.
  Sådant tar nog mycket tid att producera, men det vore riktigt coolt.

 4. Mange skriver:

  Håller med Christian; gillar lååånga avsnitt jag med.

  Ett tips eller idé, fråga ut en av er vad personen lirat. Varför spelade hen det? Vad gillades? Vad gillades inte? etc. Gå lite djupare med en av er. Ni behöver inte gå genom alla deltagare var gång.

  Åsså mer tjajor i podden!!

  Sen hade jag önskat mig lite högre ljudkvalité. Vet att det kostar pengar. Gör en insamling? Swish? Paypal?

  …och mer brudar i podden.

  Gajm on!

 5. jonmlr skriver:

  Jag tycker att det ni gör är väldigt proffsigt gjort om man jämför med många andra “amatör”-podcasts(Med amatör menar jag att göra det hemifrån utan betalt). Samt att det som gör er bra är att ni är personliga, det är inte bara ett anatomiskt rapande om + och – i ett spel som många andra sidor redan gör. Även att ni involverar oss lyssnare med lyssnarbrev osv tycker jag är väldigt bra då många här ute har bra frågor.

  Kanske ha lite mer gemensamt spel med lyssnare, likt Mario Kart-cupen som körs på Tisdagar(Nåt med storsläpp som exempelvis Destiny, Smash Bros etc?). Detta skulle även kunna innefatta lite mer E-sportselement hos er. Kanske inte är något som passar på er sida men som gammal e-sport/multiplayer-räv så är det klart att man tycker det hade varit kul. Säg till om ni behöver hjälp med den biten vettja! =)

  Hur som så ser jag fram emot s03e01!

  • Lovelime skriver:

   kan nog hålla med dig med spelandet, community spelande är kul, även om jag bara har lyckats spela en tiisdagscup.

   Behöver ju inte bara vara multiplayer heller. Anders och flera andra lyssnare och säkert redaktörer har ju sedan tidigare erfarenhet att spela spel veckovis med lyssnare. Behöver inte vara ett helt spel varje vecka. Vill minnas att det var någon amerikansk IGN podcast som körde en spinoff-pod där de som grupp spelade spel tillsammans med lyssnare. Då la de upp det som så att de satte en checkpoint, att dit ska man ha hunnit tills nästa vecka. Då spelade de ju bland annat Shadow of the Colossus, vilket ju lämpade sig väldigt bra med en boss i veckan. Detta kräver ju dock att man har någon som spelat spelet helt innan, eller ligger snäppet före, så man kan förklara bra brytpunkter.

 6. ReDead skriver:

  Jag tycker att det skulle vara kul om ni började bjuda in mer gäster till podden. Inte bara kända personer, utan även vanliga lyssnare. Det tror jag skulle stärka communityt som skapats runt Svampriket ännu mer. Jag har lyssnat på en podcast där de går igenom och analyserar alla Harry Potter-böckerna kapitel för kapitel (Alohomora Podcast), och där bjuder de in en lyssnare som gäst till de flesta avsnitten vilket jag tycker fungerar jättebra.

  Nu vet jag att det finns backare som betalade 1000 spänn bara för att få vara med i podden ett avsnitt, och visst skulle det väl kanske vara lite orättvist mot dom, men det skulle samtidigt vara tråkigt om det skulle hämma podcastens utveckling.

 7. Poppe skriver:

  Jag är överlag väldigt mycket positiv till eran finfina pod. Det jag saknar är kanske lite mer djupa tankar kring vad ni har spelat (flumma gärna ut).

  Nyhetssegmentet skulle kanske skruvas till för att bli unikare. Mer “udda” nyheter önskas, och gärna lite mer bevakning om retro, indie/homebrew. Och gäster är alltid kul.

  Bra jobbat svampskallar! ❤

 8. Tasseklumpen skriver:

  Jag tycker ju längre avsnitt desto bättre – man har ju ändå en vecka på sig att lyssna så så länge ni håller under 168h per avsnitt är allt okej. 😉
  Jag har desutom suktat efter fler av era spoilercasts, det fick jag ju mitt lystmäte med iom Mass Effekt nu och en tid framöver, men fortsätt gärna med fler spoilercasts när denna svit är över.
  Nyhetsanalysdelen av podden är den jag gillar bäst och därför ser jag gärna att den fick ta lite mer plats i programmet. Ta gärna upp lite fler nyheter och spin vidare på analyserna ett varv till! 🙂
  Angående fler gäster som nämndes ovan är jag lite mer skeptisk. Många andra poddar har frekvent nya gäster men det funkar ganska sällan bra. Det gäller att gästen är väldigt syncad med ordinarie personal annars tappas nästan alltid flowet och den unika identiteten för poden. Om ni tänker ta in fler gäster kanske man i så fall ska ha dem medverkandes på en isolerad programpunk istället för att de ska sitta med genom hela poden.
  Annars vill jag bara att ni ska veta att ni redan är bäst. Följer en drös spelpoddar men ni håller absolut högska klass så mina tips här ovan är bara något som ytterligare skulle kunna utöka ert försprång i mitt tycke. Keep the work good, and keep it up.

 9. Lucas skriver:

  Tycker podden är fantastisk och ser gärna att ni fortsätter med långa avsnitt.
  Spelsnacken tycker jag nästan alltid blir bäst när det är flera som spelat samma spel, blir lite mer av en diskution då.
  Sen vill jag även ha lite spoilercasts 🙂

 10. Axl_Rock skriver:

  Jag gillar att lyssna på era åsikter och tankar om alla möjliga spel och industrin i sig själv. Jag skulle lyssna på er oavsett vad podcasten skulle handla om. Ni är roliga och intressanta att lyssna på som personer. Skulle vara roligt med fler spoilercasts. Ser framemot nästa säsong

 11. Caymot skriver:

  Skitlånga avsnitt med mycket urspårningar är bäst. Håll det goda arbetet uppe och tack för en bra podd.

 12. Hasse Med KryssBoxen skriver:

  Asså jag älskade första april podden så mer sånt 😉 Annars är nibredan skit bra

Skriv en kommentar