Frågan dök upp i vårt nyöppnade forum under gårdagskvällen. Vi på redaktionen ska inom kort sätta oss ner och försöka få nio olika viljor att enas kring vad som är Svamprikets bästa spel under 2014. Ingen enkel uppgift, men det är en del av resan, det vet vi sedan tidigare. Men diskussionen i forumet berörde inte oss på redaktionen, utan ni besökare. För ni ska såklart också få utse de spel som ni själva tycker förtjänar utmärkelsen.

Vid detta laget ska ni också vara informerade via sociala medier att det tilltänkta GOTY-avsnittet av Svamppod är framskjutet en vecka, och att det istället blir i Svamppod 103 som diskussionerna drar igång på allvar (Svamppod 102 blir ett ”vanligt” avsnitt). Kortfattat så sprack planeringen på flera olika plan, så avsnittet fick flytta fram en vecka. Men det ger oss samtidigt denna möjligheten till denna omröstning, där det alltså är ni besökare som tillsammans utser vilka spel som var bäst under fjolåret.

Tillvägagångssätt och regler

Omröstningen sker i två olika steg. I detta, det första steget, ska ni nominera vilka spel ni tycker förtjänar utmärkelsen GOTY 2014. Här nedan följer några enkla men tydliga regler:

  • Spelet ska vara släppt i sitt originalutförande i Europa under 2014.
  • Det ska vara officiellt släppt i Europa under 2014 (inga Early-access spel godkänns)
  • Spelet ska vara ett komplett, självständigt spel (DLC-paket som The Last of Us: Left Behind och liknande godkänns inte).

Ni kan nominera fem spel som mest, och ni gör det genom att lämna en kommentar här nedan. Motiveringar till varje nominering uppskattas, men är inget krav.

Under nästa vecka kommer ett andra inlägg där ni kommer kunna rösta på de 20 spel som fått flest röster. Resultatet i den omröstningen kommer sedan publiceras i samband med att vi på redaktionen publicerar vår egna lista.

Lycka till och kör hårt!