Om du följer nyheter i spelbranschen minsta lilla lär du knappast ha missat veckans största sådan. Om du ändå, mot förmodan, missat att Nintendo ger sig in på mobilmarknaden vet du det nu. Huruvida det är ett smart drag eller inte har det fått hela spelvärlden att spekulera i vad det kan innebära. Jag tänkte ge Nintendo lite hjälp på vägen och föreslå ett gäng givna titlar till våra telefoner och plattor.

Pokemon Snap AR
Pokémon Snap AR

Med 3DS och de lökiga AR-korten har Nintendo redan varit och nosat på augmented reality. Det har föreslagits förr, men varför inte ta det vidare och skaka liv i det gamla skelettet Pokémon Snap, fast i verkliga världen? Använd din telefon eller platta för att leta pokémons ute i skog och mark, eller varför inte inne i stan? Alla dina vänner kommer tro att du är komplett galen när du springer genom parken med mobilen i högsta hugg, skrikandes ”SQUIIIIIIIIIIIIIRTLE”!

MarioMaker
Mario Maker Portable

Vi är många som har drömt om att en gång kunna göra våra egna Mario-banor och tvinga våra vänner genomlida dem. Med kommande Mario Maker går drömmen i uppfyllelse på Wii U. Men varför sluta där? Tänk om du kunde göra nya banor eller förbättra existerande kreationer på språng. Låt oss säga att du får världens bästa idé på bussen på väg till din polare. Inga problem. Med Mario Maker Portable har du alltid verktygen redo, och har en färdig bana med dig när du ringer på din kompis dörr.

Marioparty
The Good Mario Party

Att säga att de senaste Mario Party-spelen varit besvikelser vore dagens underdrift. Det känns nästan som att Nintendo med varje nytt spel gör precis tvärt om mot vad man hoppas som någon som brukade gilla serien. Nä, gör om gör rätt. Flytta serien till telefoner och plattor och ta tillbaka mer av brädspelsaspekten. Låt minispelen köras med multitouch-funktioner så att fyra spelare kan peta på skärmen samtidigt. Varsågoda, Nintendo, jag lagade Mario Party åt er.


Like a Rolling Goron

Om det är något de bergslevande goronerna från Zelda-spelen gillar så är det att rulla. Framlänges, baklänges, åt höger, åt vänster, men framförallt utför. Like a Rolling Goron är som downhill på mountanbike blandat med Tony Hawk’s Downhill Jam, fast på mobilen. Använd dig av gyrot för att styra din Goron ner för backen och använd pekskärmen för att hoppa, göra trick och samla rupier. För endast 49 kronor extra kan du köpa loss möjligheten att spela som morph ball-Samus.


Tingle Dress Up

Den sexuellt ambivalente och ständigt fabulöse Tingle är Hyrules givna stjärna på catwalken. I sant Toca Boca-maner kan både små som stora spelare klä upp, frisera och sminka den rödnäste lille mannen för att sedan skicka honom ner för catwalken. Ju mer fantasifulla kreationer Tingle bär, desto högre poäng av topparna bland Hyrules modeelit som Sahasrahla och Flöjtpojken.