Vårt lilla (nåja) nördiga hörn av populärkulturen är fullt av härliga människor som med hjärta och själ vill göra tillvaron bättre för alla genom olika typer av initiativ och arrangemang. Ett sådant arrangemang är Female Arena, eller FEAR, som är ett lan av och för tjejer och kvinnor.

Fanny

Fanny Nordgren.

”Fear är ett lan för alla som identifierar sig som kvinna eller tjej och har hunnit fylla 16 år. Vi träffas helt enkelt och spelar tv- och datorspel tillsammans”, säger Fanny Nordgren som är en av arrangörerna.

Lanet, som arrangeras för andra gången hålls på mötesplatsen Stpln i Malmö nu i helgen den 17–19 april.

Varför behövs det ett lan för tjejer?

”Jag själv har varit på många lan och det kan vara en väldigt jobbig situation och en hätsk stämning för tjejer som går på lan. Då kände vi att vi ville skapa en plats dit man ska kunna komma och bara vara gamer och inte ses som tjej. Det ska också vara ett snällt första lan. Jag känner folk som inte har vågar åka på lan för att de har hört om hemska saker som har hänt. Därför ville vi skapa Female Arena”, säger Fanny Nordgren.

Så om du, eller någon du känner, vill åka på lan i Malmö i helgen är det inte för sent att anmäla sig till Fear. Information om man anmäler sig, vad det kostar och vad man ska ha med sig hittar du på Female Arenas Facebooksida.

Female Arena är en del av Spelkultur i Skåne vars syfte är ”att bidra till större delaktighet bland unga i Skåne; att utifrån ungas eget intresse för kultur, demokrati och deltagande skapa en ny plattform för möten, organisering och personlig utveckling.”

Fear är, utöver ett lan, även ett växande community och har även en Twitch-kanal som ni kan hitta här.

Vi på Svampriket applåderar initiativ som främjar jämställdheten i spelvärlden och önskar Female Arena lycka till med sitt andra lan.