Det mesta som hänt i spelvärlden den gångna veckan överskuggas av två evenemang. När The Game Awards och Playstation Experience hålls samma vecka blir det nästan som ett litet mini-E3 med en massa presentationer av hittills okända spel och nya trailers för efterlängtade titlar. Därför tänkte jag att vi ägnar nyhetssvepet åt de göttigaste grejerna från förra veckans evenemang.

Brutal

Visst, själva spelandet i Brutal verkar kanske inte superspännande, men det är ändå något i estetiken som tilltalar. Som någon som spelade ASCII-baserade spel i sin ungdom blir det ändå en fin nostalgitripp i modern tappning.

Golem

Fokuset på VR-headsetet Playstation VR var stort på Playstation Experience, och det börjar verkligen kännas att virtual reality snart är här på riktigt igen. Det är något oklart vad Golem innebär, uteöver att spelaren troligen kontrollerar en stor stengolem som förhoppningsvis får härja omkring. Även om trailern egentligen inte säger något alls fångar den mitt intresse.

100ft Robot Golf

Om Golem verkar luddigt så är 100ft Robot Golf desto mer självklart. 30 meter höga robotar som bringar förödelse och samtidigt ska veva ner en golfboll i ett hål? Jag är på!

 

Final Fantasy VII: Remake

Hade jag listat det göttigaste från helgens evenemang utan att nämna Final Fantasy VII-remaken hade jag troligen blivit kölhalat av ett kränkt internet. Final Fantasy VII är ett fantastiskt spel, men jag måste säga att jag inte vågar vara helt salig när det kommer till remaken, även om trailern är fantastisk. Jag har svårt att sätta fingret på det, men jag är lite orolig för att spelet kan vara väldigt mycket ”av sin tid”, så att säga.

 

Tre gånger Double Fine

Förra veckan dominerades, åtminstone enligt mig och min Svampriket-kollega Anna, av Double Fine och Tim Schafer. Under The Game Awards släppte man bomben att Psychonauts 2 verkar bli av. Med hjälp av bland annat gräsrotsfinansiering på Fig.com ska uppföljaren till det grymt uppskattade Psychonauts få liv.

 

Under Playstation Experience var det än en gång dags för Double Fine att glänsa. Vi bjöds på en trailer för remaken av Day of the Tentacle, Lucasarts enligt mig absolut bästa spel. När man ändå höll på passade man dessutom på att meddela att det helt fantastiska Full Throttle även det ska putsas upp. Pepp!

Det här var bara ett litet axplock av vad The Game Awards och Playstation Experience hade att bjuda på. Det visades bland annat en trailer för Ratchet & Clank, spelet som ska bli film för att sedan bli spel igen. Epic Games visade upp sitt MOBA Paragon, Street Fighter V fick en ny karaktär, det blir ett Ni No Kuni 2 och så vidare, och så vidare. Bring it on, framtiden!