Den 22:a april släpps Star Fox Zero till Wii U. Jag har redan tillbringat ett par timmar med spelet, och tänkte lista fem punkter så åsikter och tankar kring spelupplevelsen formades under den första timmen av äventyret.

10 minuter in

Varför har det här spelet en story? Varför i hela världen har de inga röster 90% av tiden? Inte ens ett sånt där hittepåspråk á la Midna eller Animal Crossing. Inte ens något sorts ljud när texten kryper fram, som i Ace Attorney! Vad fan hände, Nintendo? Var tog produktionsvärdet vägen? Till och med Lylat Wars till Nintendo 64 hade röster!

20 minuter in

Shit, jag har färdats genom tid och rum och sitter plötsligt i mitt pojkrum hemma i Bollnäs 1997! Jag nästan gråtler av nostalgisk lycka, och tänker att presentationen nästan känns som att den kommer från 1997 den också – det här är inte så fint direkt. Men gud så jag saknar rumble. Varför får jag ingen rumble? Star Fox behöver rumble, det vet alla. Rumblepackens zummande var en viktig del av Lylat Wars ljudmatta.

30 minuter in

Jävlar vad rätt det känns att sikta med rörelskänslig kontroll! Klår joystick 11 gånger av 10. Det skänker en omatchad precision, och det säger jag i egenskap av någon som spelar fps på PC. Jag visste att jag behövde ett Star Fox med den här kontrollmetoden ända sedan jag spelade Kid Icarus: Uprising, och att tunnrulla/boosta/bromsa med högerstickan är genialt. Att switcha mellan TV och gamepad är inte riktigt så förvirrande som jag trodde.

45 minuter in

Free-range dog fight-lägena är skitcoola och extra cinematiskt snygga med den nya lock-onfunktionen, som faktiskt fyller en funktion. De markburna fordonens sekvenser är rimligt korta, till skillnad från Kid Icarus: Uprising där de var bullshitlånga. Jag hinner liksom inte tröttna på dem och sakna luften innan de är slut. Åh, och jag har inte behövt rädda Slippy en enda gång!

60 minuter in

Jag hatar svävaren. Den är skittråkig. Med så här många nya fordon kommer vissa vara lagom roliga att leka med, och svävaren kommer förmodligen vara den sämsta. Men sen får jag flyga Arwing igen och PEW PEW PEW YEAH!!! Spelets känns mer Nintendo än Platinum, men ibland lyser samarbetet igenom och då jävlar. Jag förväntar mig mer av den varan de kommande timmarna.